Foci vb menetrend aktuális infókkal

A 2018-as foci világbajnokság Oroszországban kerül megrendezésre, június 14 és július 15-e között. A vb Oroszország 11 városának 12 stadionjában zajlanak majd a mérkőzések.

Foci vb menetrend már megtekinthető a hivatalos weboldalon, melyet a www.focivb2018.info oldalára kattintva talál. Ezen a honlapon minden mérkőzés fel van tüntetve, és a megrendezésük időpontja is már nyilvánosak. A nyári labdarúgó vb belépői közül eddig több mint 2 millió talált már gazdára. Vagyis ez azt jelenti, hogy a jegyek 89%-a már elkelt, jelentette be a szervezőbizottság főigazgatója. Alekszej Szorokin hozzátette, hogy a belépők 46%-át oroszok vásárolták meg. A külföldi érdeklődők pedig főként amerikaiak, brazilok, kolumbiaiak, mexikóiak, és argentinok. A külföldi szurkolók közül az amerikaiak a listavezetők, ugyanis az ottani futballhívek több mint 80 ezer jegyet vásároltak meg. A jegyek a torna végig kerülnek értékesítésre, vagyis inkább a készlet erejéig. A főigazgató szerint minden mérkőzésen teltházra számíthatnak.

Foci vb 2018

Foci vb 2018

A városok a következők: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij, Novgorod, Jekatyeringburgban és Szamarában. A 2018-as világbajnokságon részt vesz 32 ország, közöttük a házigazda Oroszország. Továbbá Brazília, Irán, Japán, Mexikó, Belgium, Dél-Korea, Szaúd-Arábia, Németország, Anglia, Spanyolország, Nigéria, Costa Rica, Lengyelország, Egyiptom, Izland, Szerbia, Franciaország, Portugália, Uruguay, Argentína, Kolumbia, Panama, Szenegál, Marokkó, Tunézia, Svájc, Horvátország, Svédország, Dánia, Ausztrália és Peru. A világbajnokságon részvevő válogatottakat, ugyanabból a zónából nem lehet összesorsolni, ám ez alól Európa kivételt élvez.