Felgyorsulhat a bankok egyesülése Magyarországon

Azt már megszokhattuk, hogy évkezdéskor áremelésekkel, és sok esetben jogszabályváltozásokkal számolhatunk, de az új adónemek jelenleg a korábbiaknál fokozottabb hangsúlyt kapnak.

A pénzügyi szektort érintő szigorú adók miatt felgyorsulhat a bankok egyesülése (lásd MKB felvásárlások és egyéb M&A ügyletek), mely információval a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda is egyetért.

Hazánk nagy múlttal és az egyik legnagyobb alkalmazotti létszámmal tevékenykedő ügyvédi irodája munkája során kiemelt jelentőséget tulajdonít a vállalatok egyesítésével és felvásárlásával kapcsolatos ügyeknek. Nem véletlen, hiszen ügyfelei között sok nemzetközi érdekeltségű cég is van, de olyan területeken is bebizonyította már szakértelmét, mint a MKB Zrt. eladása, amely 2014 szeptemberében zárult.

Bank

Bank

A Lakatos, Köves, és Társai Ügyvédi Iroda egyébként a területen gyakran közreműködik részvények és követelések eladása, vállalatok felvásárlása, összeolvasztása kapcsán, ügyfelei között pedig külföldi befektetők is szép számmal megtalálhatóak. A fogyasztóvédelmi jog, illetve a pereskedés és vitarendezés terén is otthonosan mozgó iroda is úgy véli, hogy a szigorú adófizetési kötelezettségek hatására a bankok egyesülése terén tapasztalható tendencia mindenképpen a felgyorsulás irányába mutat majd.

A hazai és nemzetközi elismerésekkel is rendelkező iroda a pénzügyi területeket érintő kérdésekben teljes körű jogi tanácsadással és képviselettel áll az érdeklődő ügyfelek rendelkezésére, s teszi ezt úgy, hogy az aktualitások teljes körű ismeretének birtokában szolgálja az érdekek védelmét.