Fedezd fel Új-Zélandot!

Sok ember megy nyaralni csak a körzetbe, mások elmerészkednek a tengerig, vagy külföldre, a népszerű turista célpontokra látogatnak. Azonban, kevesen mennek el olyan helyekre, ahol kevésbé fordulnak meg turisták.

[wp_ad_camp_1]

Ha valaki világot akar látni, akkor pont azokat a helyeket kell keresnie, amelyek különlegesek, és amelyeket nem fertőzött meg a „turistakultusz” erőszakos érvényesítése. Egy tipikusan ilyen helynek számít Új-Zéland. Ez az állam két szigetből áll a Csendes-óceán délnyugati részén. Egy érdekesség, hogy ez a hely fogja meg a legjobban a turistákat a világon. A felmérések szerint a turisták tartózkodási ideje Új-Zélandon a legmagasabb, vagyis átlagosan 19 nap. Ez persze annak is köszönhető, hogy távol van mindentől, és ezért ha már ott van az ember, nem szívesen megy el egyhamar, de persze annak is, hogy csodálatosak a helyszínek és az emberek, nincs is, ahogy az ember ne érezze itt jól magát. Bár az összes helyszín mesésnek mondható, vannak köztük kiemelkedőek. Az első ilyen a Punakaiki, amely a Paparoa nemzeti parkban található. Ez a helyszín a gyönyörű szikláiról híres, amelyeket mindenképpen meg kell nézni, ha arra jár az ember. Ráadásul ezen a helyszínen nem járnak olyan sokan, úgyhogy nem fognak minket zavarni a turisták.

Új-Zéland

Új-Zéland

A második helyszín a Wanaka tó. Ez a mágikus hely közel 45 kilométernyi kék vizet foglal magába, amelyből kis zöld szigetek emelkednek ki, úgyhogy már csak ebből a leírásból is látszik, hogy mennyire különleges hely. Ha valaki nem csak kívülről szereti csodálni a vizet, hanem például szeretné kipróbálni magát a különböző sportágakban is, akkor tanácsos, ha a Queenstownban kezdi. Itt sokféle lehetőség tárul elé. A leglélegzetelállítóbb azonban talán a Milford Track csodás sziklaóriásainál keresendő. Ha az ember kiáll ide, akkor biztosan elképesztő élmény lesz: fentről csodálhatja a festői tájat a vízesésekkel. Ha valaki nem vadvizi evezésre, csak békés termálfürdőzésre vágyik, akkor a Rotourához kell mindenképpen elmennie. Ezek voltak azok a helyszínek, amelyek ajánlottak, ha valaki nem tudja, hogy hova is látogasson el Új-Zélandon. Azonban, akárhova is megy, az biztosan egy soha el nem feledett élmény lesz neki, hiszen ez egy olyan különleges hely, amelyet a hétköznapi ember sosem tapasztal meg. Ott lenni kiváltság, ezt minden látogató érzi. Az egész hátulütője azonban, hogy nagyon drága mind az oda jutás, mind az ottani dolgok. Szerencsére azonban nem számít olyan turistaparadicsomnak, mint a többi sziget, ahova menni szoktak az emberek nyaralni.