Fedezd fel a Grand Canyont Európában!

Ha Te is az aktív kikapcsolódás hívei közé tartozol, ha szereted a természetet és a mesébe illő, varázslatosan szép tájakat, akkor itt az ideje, hogy tudomást szerezz az európai Grand Canyonról is. A látvány, amit nyújt egyszerűen lenyűgöző és a méretek pedig elképesztőek. Több tíz emeletnyi magas mészkősziklákról van szó, melyek egymás mellett sorakoznak, alattuk pedig hatalmas szurdok tátong. Lenn a mélyben eközben a meseszép, azúrkék vizű Verdon folyó csíkját láthatják a túrázók.

A csodás látvány, avagy Európa egyetlen Grand Canyonja a mediterrán Dél-Franciaország területén található, tehát ha túra, ha csodás táj, akkor irány Franciaország. Aki veszi magán a fáradságot és ellátogat ide, saját maga is meggyőződhet arról, hogy az elmúlt időszakban igazi turistaparadicsommá fejlesztették a franciák a területet, ahol így nem is csoda, hogy évente sok ezren fordulnak meg a világ különböző részeiből, többek között hazánkból is.

Francia Grand Canyon

Francia Grand Canyon

Azon nem is kell meglepődni, hogy a szurdokot a természet csodájaként emlegetik, hiszen látványa valóban nagy élményt jelent a természetszerető látogatóknak. Azt csak kevesen tudják, hogy a francia tengerparttól alig másfél óra autózással elérhető el, a festői Perovence tartományban a kanyon tetején kanyargó úton a hihetetlen látnivaló. Egyszerűen bámulatos szépséggel tör elő az érintetlen természet, a káprázatos látványt biztosító táj, amely évmilliókkal ezelőtt alakult ki.

A szurdok alján még egy másik érdekesség is várja a látogatókat, ugyanis látni lehet hogyan találkozik egymással a Verdon és az Artuby folyó. A magasból, a kilátó teraszáról jól nyomon követhető a folyók találkozása.