Fedezd fel a Balkánt, nem fogod megbánni!

A Moldovai Köztársaság például rendkívül gazdag és igazán egyedülálló kulturális örökséggel rendelkezik. Nem is lehet véletlen, hogy évről-évre egyre többen látogatnak hazánkból is Románia szomszédjába. Az ország mérete viszonylag elég kicsi, így praktikus tervezéssel hatékonyan végiglátogathatók a legérdekesebb kolostorok, templomok és a meseszép természetvédelmi területek is. Ha nyáron tervezel Moldovába utazni, akkor persze mindenképp látogasd meg a fővárost, avagy Chişinăut. Fontos persze tudni, hogy az országba való beutazáshoz mindenképp szükséges az útlevél is, mivel Moldova nem tagja az EU-nak.

Bulgária a másik balkáni ország, ami az elmúlt években egyre népszerűbb lett. A magas színvonalú szolgáltatásoknak, és a hazai árakhoz képest is alacsony áraknak köszönhetően egyre többen keresik fel a balkáni országot. A legtöbben Aranypartról ismerik Bulgáriát, viszont mi a téli sportok szerelmeseinek is bátran merjük ajánlani az országot, hiszen a Bansko az egyik legismertebb bolgár síparadicsom. Az elmúlt pár évben több tízmillió eurós fejlesztéseket hajtottak végre a síterületeken, így például lifteket, szállodákat, apartmanházakat is kiépítettek.

Meseszép Ukrán táj

Meseszép Ukrán táj

Most viszont itt a nyár, mindenki előtt a nyaralás boldog pillanatai lebegnek már. Nos, a bolgár tengerpart nem véletlenül híres a finom homokjáról és rendkívül kedvező árairól. A kiépített, turisátkat váró partokon számos pozitív élményben lesz részed. Ezek mellett persze érdemes megnézni Mária királyné kastélyát is, ami Balcicban vár.

Ukrajna bár épp most vesztette el a Krímet, és a forradalom hatásai sem múltak még el, így most nem a legjobb úti cél, de egyszer érdemes felkeresni. Az egész ország az ellentétek lenyűgöző kombinációja. A nyugati rész őrzi az Osztrák-Magyar Monarchia jegyeit, a keleti rész viszont orosz stílusjegyeket vonultat fel. Az Aranykaput, az Ismeretlen Katona Sírját, a barlangkolostort, látni kell!