Fantasztikus könyvválogatás a könyvek szerelmeseinek

Trónok Harca: A népszerű sorozathoz az alapanyag George R. R. Martin könyve, aki egy olyan világot és olyan szereplőket hozott létre, ami minden olvasót bűvkörébe von. Egyedül csak J. R. R. Tolkien mesterműve, avagy a Gyűrűk Ura képes felvenni vele a versenyt. Senkit se ne ijesszen el a rendkívül vastag könyv ezer fölötti oldalszáma, hiszen a mű sokkal olvasmányosabb, mint azt gondolnánk és mire észbe kapunk, egyszerűen már ki is olvastuk a könyvet. A tv- és a könyvsorozat is ajánlott a műfaj szerelmeseinek.

[wp_ad_camp_1]

Gyűrűk Ura: A Gyűrűk Ura tulajdonképpen megszerettette a fantasy műfaját az egész világgal, és valljuk be ez nem kis dolog. A könyv sikeréhez természetesen nagyon sokat tett hozzá Peter Jackson Gyűrűk Ura film adaptációja is, ami rengeteg Oscar-díjat és elismerést tudhat magáénak, de ami ennél is fontosabb, hogy újra az emberek kezébe adta fantasy-kaland könyvet. Nem egy könnyed olvasmányról van szó, nem kevés idő kell hozzá, amíg az ember végére ér, de aki egyszer elkezdi, nem tudja letenni.

A Beavatott: Veronica Roth neve talán számodra is ismerősen cseng. A Beavatott és annak folytatásai is bestselleré váltak. A hazai mozilátogatók is találkozhattak már az írónő könyvsorozatának első könyvének filmadaptációjával. A film nem lett korszakalkotó mű, arra viszont mindenféleképpen jó volt, hogy felkeltse az emberek érdeklődését az alapmű, a könyv iránt. Sajátos világnézet, és társadalmi kritika, érdekes karakterek várnak.

Stephen King összes könyve: A thriller mestere a könyveiben gyakran operál természetfeletti, fantasy-elemekkel. A Mobil talán az egyik legjobb alkotása, egy hihetetlen intenzitású könyvről van szó. A fent már említett művektől eltekintve az ő könyvei nem téglavastagságúak, egy buszutazás vagy napozás közben is elolvashatóak.