Ezeket a várakat nézd meg, ha Németországban jársz!

Neuschwanstein – kastély: A kastély Csipkerózsika-kastélyként híresült el, hiszen egy gyönyörű palotáról van szó, ami a németországi Füssen város és az osztrák határ közelében fekszik, a Pollat folyó mellett, egy magányos szirtfokon. A vár falai hófehéren csillognak még ma is, csúcsos tornyai és bástyái éppen ezért már ködös időben is messziről látszanak. A kastélyt még II. Ludwig bajor király építtette 1869 és 1886 között, ugyanis Ludwig rajongott a tündérmesékért és a német mitológiáért, így nem sajnálta a pénzt a mesés palota kiépítésére sem. Az épülettel leginkább a Walt Disney által találkozhatunk, hiszen ez a kastély szerepel a Disney-filmek mesék logójában is.

Hohenschwangau – kastély: A kastély igazi 12. századi erődítmény, a Schwanstein romjaira épült még 1832 és 1937 között, Miksa bajor herceg jóvoltából. Domenico Quaglio, a híres főépítész vezetésével felépített gyönyörű palota később II. Miksa feleségének, Maria Frederickának és két fiuknak, Louisnak és Ottónak lett a nyári rezidenciája szolgált, mely mesébe illő, hatalmas báloknak adott otthont hosszú éveken át.

Németország Kastély

Németország Kastély

Eltzi vár: A Rajna – vidék – Pfalz tartományban, Koblenztől úgy 20 kilométerre fekszik a vár, ami az Elz folyóról kapta a nevét. Feltehetően a 12. század elején épült, még I. Frigyes német-római császár megbízásából. Ez a régió egyetlen vára, Bürresheim kastélyával együtt, amelyet nem hódítottak meg és nem pusztítottak el a harcok, a kor háborúi, vagy épp a nagy francia forradalmat kísérő társadalmi változások. Ma is változatlan pompájában áll.

Löwenburg – kastély: A kastély Németország szívében, Kassel városában áll. A gótikus stílust feltámasztani kívánó mozgalmak jegyében épült az 1700-as évek végén. A kastély tulajdonképpen egy középkori lovagvár másolata, ami I. Vilmos uralkodása alatt épült. Napjainkban múzeumként működik a mesésen szép építmény.