Ezekből soha ne vegyél használtat!

Míg vannak olyan dolgok, amikből sokan kifejezetten használtat keresnek – pl. autó, kerékpár, ruha -, addig sok olyasmi is van, amit ha másodkézből szerzünk be, nem spórolunk, hanem ráfizetünk vele.

Tipikusan ebbe a kategóriába tartoznak az autós gyerekülések. Lehet, hogy olcsón bukkantunk rá a kedvenc márkánkra és a kiszemelt darab ráadásul kifogástalannak is tűnik, de nem lehet tudni, hogy valójában milyen állapotban van. Mivel a gyermek biztonsága az autóban nagyrészt a gyerekülés megbízhatóságán múlik, ezt mindig újonnan vásároljuk meg.

Használt autógumik

Használt autógumik

Autógumit szintén kecsegtető használtan, kevesebb áron megvenni, de ránézésre szinte semmi sem deríthető ki a minőségéről, bevizsgáltatására pedig a legtöbb esetben nincs mód, amikor használtan vásárolunk. A motorozáshoz nélkülözhetetlen sisakok ára újonnan a csillagos eget verdesheti, de a biztonságot megfizetni soha sem kidobott pénz. Egy használt sisakon lehetnek olyan hajszálrepedések, melyek láthatatlanok, ugyanakkor egy balesetnél az életünk is múlhat rajtuk.

A DVD-lejátszók hírhedten kényes eszközök. Egyik pillanatról a másikra mennek tönkre és ha használtat vásárolunk, lehet ugyan, hogy egy darabig még működni fog, de hosszú élettartamot ne várjunk tőle. Hasonló a helyzet a számítógépekkel, amik rendkívül gyorsan avulnak el. Lehet, hogy kémprogrammal vagy vírussal fertőzött a gép, nem beszélve arról, hogy milyen kiváló telephelye a baktériumoknak, melyek a billentyűk alá fészkelik be magukat.