Esküvő szervezés hatékonyan

Egy esküvő szervezése, nehéz és fáradtságos dolog. Sok apróságra oda kell figyelni, és még ha így is teszünk, akkor is kimaradhat valami. Ha a menyasszony szeretné az egészet rendezni, mindenképp szüksége van segítségre, ez lehet az édesanya, testvér, vagy egy barátnő.

Egy kisebb esküvő kialakításához, elegendő pár hónap, de ha valóban hatalmas nászseregre vágyunk, akkor már érdemes egy évvel előbb is elkezdeni a készülődést. Ennyi idő azért szükséges, hogy biztosan mindent letudjunk foglalni, és mire eljön a nagy nap, az előkészülettel járó fáradságokat kipihenhessük. Először a párunkkal ki kell választani a megfelelő időpontot, majd jöhet a helyszín, és így tovább.

A zenekart, a vőfélyt, és a fotóst már jó pár hónappal előbb le kell foglalni. Ők nagyon fontos elemei a lagzinak, mivel a zenekar gondoskodik, hogy valóban jó legyen a hangulat, a fotókat pedig még évekig fogjuk nézegetni. Az esküvő folyamán szükség van egy emberre, aki irányítja a dolgokat. Ehhez nem feltétlenül kell egy viccelődős vőfélyt választanunk, ha akarjuk egy barátot vagy családtagot megbízhatunk ezzel a feladattal.

Esküvő

Esküvő

Ha a ruhaválasztásról van szó, érdemesebb az utolsó hat hónapban gondolkoznunk róla, hisz addig még fogyhatunk, illetve hízhatunk. Ajánlatos több szalont meglátogatni, több ruhát felpróbálni, mivel nem biztos, hogy a megálmodott ruha jól fog nekünk állni, de még az is lehetséges, hogy a próbák alatt, beleszeretünk egy másik darabba. Ide soha ne menjünk egyedül, vigyünk magunkkal egy olyan embert, akinek a véleményében teljesen megbízunk. A dekoráció stílusa és színkombinációja nagyon fontos, akár mi magunk készítjük, akár egy profi díszítőt kérünk fel a feladatra. Itt is sok apróságra oda kell figyelni.

Bár luxusnak tartják az esküvőszervező megbízását, de érdemes ezt a dolgot alaposan fontolóra venni, hisz ha egy valóban profit bízunk meg a dologgal, ő mindent megfog helyettünk szervezni. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy elmondjuk elképzeléseinket, és ő azt teljesíti.