Erre is jó a körömlakk!

Ha begyűjtöttél egy tucat különböző színű körömlakkot, de közben rájöttél, hogy nem vagy profi manikűrös és a lakkozás nem neked való, eszedbe ne jusson kidobni a kis üvegeket! A mindennapokban számtalanszor hasznukat veheted, akár a legmeglepőbb helyzetekben is.

Ha az újonnan vásárolt ékszereket mielőbb bekenjük átlátszó körömlakkal, megelőzhetjük, hogy a levegő hatására elszíneződjenek. A lakk elzárja a levegő útját, így az ékszerek sokáig megőrzik újszerű kinézetüket. Gyakran előfordul, hogy egy ruhát a gombok, csatok tesznek ódivatúvá. Ezen is egyszerűen változtathatunk a körömlakk segítségével. Tetszőlegesen választhatjuk meg a színt, sőt, az ügyesebbek akár mintákkal is kísérletezhetnek.

Ugyanezzel a módszerrel feldobhatjuk a régi hajcsatokat is, de akár a kulcsainkat is befesthetjük szivárványszínűre. Egy nagyobb kulcscsomón ez jól mutat, ugyanakkor a különböző színeknek köszönhetően könnyebben meg is tudjuk találni az adott kulcsot, amire éppen szükségünk van.

Körömlakk

Körömlakk

Szinte mindenkinek van legalább egy olyan pár cipője, amit az orr részen lévő kopás miatt nem tud hordani. A megoldás pofonegyszerű: keressünk egy árnyalatban passzoló körömlakott és óvatos mozdulatokkal, hogy a határvonalak a lehető legkevésbé látszódjanak, kenjük át a foltot.

Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor a tűbe sehogyan sem tudjuk befűzni a cérnát. Egy leheletnyi körömlakk a cérna végére és a az apró szálak máris összeállnak. Várjunk egy keveset, míg a lakk megszárad, utána pedig gond nélkül vezethetjük át a cérnát a tű fokán.