Erre is használhatod a kávét!

A maradék kávét nem kell a lefolyóba öntened. A konyhában, a kertben, sőt még a szépségápoláshoz is felhasználhatod! Az őrölt kávé az egyik legjobb bőrradírozó. Mivel a szemcséi finomak, nem irritálják a bőrt, ugyanakkor serkentik a vérkeringést, ezáltal feszesítenek is. Nemcsak arcon, de az egész testen használhatjuk. A kávénak a haj is örül és ragyogó fénnyel hálálja meg, ha ezzel öblítjük át.

A nyári forróságban jól fog esni egy jeges kávé, amit kávés jégkockákkal hűthetsz. A megmaradt lefőzött kávét töltsd jégkocka tartóba és tedd a kávédba, így a frissítő ital felhígulni sem fog. A konyhában a kávézaccnak is helye van és nemcsak a szemetesben. A rászáradt zsiradékot vagy a leégett ételmaradékot könnyebben ledörzsölhetjük vele.

Kávézacc

Kávézacc

A kávézacc újrahasznosításának egyik legjobb módja, ha egy kis tálkába tesszük és a lakás különböző pontjain helyezzük el. Hatékonyan szívja magába a szagokat, ezért még a hűtőben is érdemes felhasználni. A kávézacc erős illatát a rovarok nem bírják, ezért ahonnan szeretnénk távol tartani őket, bőven tegyünk belőle. Ez lehet a lakáson belül vagy akár a kertben is, ahol a növények köré szórhatjuk, így megóvhatjuk őket a kártevőktől. Lefőzve és egy szórófejes flakonba töltve a kávét a növények fertőtlenítésére használhatjuk.

A kávézacc szagtalanító képességét a cipőknél is bevethetjük. Finoman dörzsöljük át vele a cipő talpát belülről, de akár egész éjszakára benne is hagyhatjuk, hogy alaposan magába szívja a kellemetlen szagokat. Erre a célra nemcsak a zacc, de az őrölt kávé is tökéletes.