Érdekességek Lillafüredről és környékéről

Lillafüred sokak kedvenc üdülőhelyévé vált, mivel mesébe illő tájával rögtön meghódította az emberek szívét. Van néhány érdekesség Lillafüreddel kapcsolatban, melyeket ha tud, akkor garantált, hogy a nyaralás tökéletesen fog sikerülni.

Ha szeretné, hogy a lillafüredi nyaralása kalandos és izgalmas legyen, akkor érkezzen az üdülőhelyre kis-vonattal. A Lillafüredi Kisvasút első állomása Miskolcon található meg, ha ezen a helyen felül a kis-vonatra, akkor gyönyörű völgyeken, hegyeken keresztül érkezhet meg Lillafüredre. Hihetetlennek tűnik, de mégis igaz, hogy kisvasút már 1920 óta turistákat szállít Lillafüredre. Megérkezés után érdemes meglátogatni a függőkertet, valamint Palotaszállót, mivel ezek a megállóhoz közel helyezkednek el. Miskolc-Lillafüred környékét felfedezheti térkép nélkül sétálva, azonban ha egy tökéletes útvonalat szeretne, akkor mindenképp a Függőkertből induljon el. Mindenképp látogasson el a lillafüredi vízeséshez, mivel ez az ország legmagasabb függőleges vízesése.

Lillafüred

Lillafüred

Ha Lillafüreden kirándul, akkor semmiképp se hagyja ki az Anna mésztufa-barlangot, mivel ilyen látnivaló csupán hat darab van az egész világon. A barlang különlegessége, hogy belül megkövesedett növényi formákat csodálhatnak meg a turisták. A Szent István-barlangban csodálatos cseppkőformákat figyelhet meg, és megismerheti a cseppkövek különleges neveit is. Ha ezen a környéken túrázni szeretne, akkor bátran válassza a Szinva-tanösvényt, mert ezen az útvonalon különleges és változékony a növényzet, szintkülönbség. A túra során lehetőség van meglátogatni a Szeleta nevű védett őskőkori barlangot, valamint megcsodálhatja a Bükk-lankái és a Palotaszálló által nyújtott látványosságokat.