Érdekes tények a világból szingliknek

Talán már Te is hallottál már arról, hogy azok, akik képesek szingliként is boldog, kiegyensúlyozott életet élni, a párkapcsolataikban is sikeresebbek. Nem városi legendáról vagy népi bölcsességről van szó, ugyanis egy hétrészes tanulmánysorozatban tudósok kimutatták, hogy azok, akik nem félnek az egyedülléttől, minden tekintetben sikeresebbek azon társaiknál, akik félnek egyedül lenni.

Még azoknak is, aki jól érzik magukat egyedül, néha nehéz olyan világban élniük, ahol mindent a boldog szerelem ígéretével akarnak eladni. Ha tehát eleged van a romantikus slágerekből, akkor van egy jó hírünk, ugyanis a Bilboard felmérése szerint a romantikus dalok, ha slágerré válnak, átlagosan csak 9,4 hétig maradnak a toplistákon.

A New York Times nemrégiben egy egész címlapot szentelt a hátrányos megkülönböztetésnek, ami az egyedülállóakat és a gyermektelen felnőtteket érinti. Szerintük ezekre az emberekre nem csak a társadalom néz ferde szemmel, de még a nekik kijáró kedvezményekből is kimaradnak.

Szinglik

Szinglik

Több tanulmány is azt igazolja, hogy a házas férfiak tovább élnek, holott sok tudós szerint ennek az az oka, hogy jobb az egészségünk, ha valaki gondoskodik rólunk. Pszichológusok azt tanácsolják, hogy ha egyedül élsz, akkor állíts fel magadnak szabályokat, melyeket ha betartasz, akkor egyedül is képes leszel élni. A párkapcsolatra így nem a szükség, hanem a szabad akaratod hajt.

Igazán érdekes módon a KSH hazai adatai szerint azok a nők, akik 70 évesnél fiatalabbak a házasok számolhatnak a leghosszabb várható élettartammal, de őket követik rögtön a hajadonok, majd az özvegyek, és végül a legalacsonyabb várható élettartalma az elváltaknak van. Ugyanakkor a 70 évesnél idősebb nők esetében már a hajadonoké a leghosszabb várható élettartam. Az adatok szerint a 70 évesnél fiatalabb férfiak körében a helyes sorrend: házas, özvegy, nőtlen, elvált, amíg a 70 évesnél idősebbeknél viszont a házas, nőtlen, özvegy, elvált.