Éljünk egészségesen kutyánkkal együtt

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy kutyát vállalnak. Fel kell készülnünk arra, hogy ez nem egy egyszerű feladat és az elején nagyon türelmesnek kell lennünk kedvencünkhöz.

A rendszeres mozgás fontos a kutyáknál is akárcsak az embereknél. Ahhoz, hogy egészséges életet éljen kedvencünk rendszeresen el kell vinnünk őt hosszabb sétákra, parkokba, kirándulni, hogy kedvére szaladgálhasson, játszhasson és levezesse energiáját. Azon kívül, hogy megtanítjuk néhány vezényszóra és trükkre, vannak olyan játékok, amelyeknek az a célja, hogy fejlessze a kutya mozgáskoordinációját és memóriáját. Nem minden kutyának ugyanolyan a mozgásigénye. Nyilvánvalóan egy nagyobb termetű kutyának több mozgásra és nagyobb térre van szüksége mint egy kisebb termetűnek. Sok olyan játék van, amelyet nagyon szeretnek és élveznek a kutyák. Ilyenek például a labdajátékok, amelyek nem csak népszerűek, hanem hasznosak is.

Minden kisállatboltban hozzájuthatunk különböző méretű labdákhoz, bumerángokhoz és nem is kerülnek sokba. Hogyha kivisszük kutyánkat a parkba választhatunk egy faágat amit eldobunk és hagyjuk, hogy megkeresse és vissza hozza. Ezek mind olyan tevékenységek amelyeket élvezettel végeznek el a kutyák és számunkra is örömet okoz, ha látjuk, hogy kutyánk jól érzi magát játék közben és emellett fejlődik a mozgáskoordinációja is.

Kutya - gazdi mozgás

Kutya – gazdi mozgás

Adjunk közben jutalomfalatokat, hogy mégjobban motiváljuk a feladat elvégzésére. Az a legjobb, ha több játékot is kipróbálunk és ezzel is változatossá tesszük a szabadban eltöltött időt.

Ne feledjük, hogy nagyon fontos, hogy egy egészséges kutyánk legyen, hiszen akkor lesz igazán boldog és életvidám. Ebben a témában bővebben informálódhat a http://www.nemharapok.hu weboldalon. Legyen jó gazdája kedvencének és tartsa szem előtt kutyája igényeit.