Eljött a hatalmas nyakékek éve, viseld őket helyesen!

Ami  ebben az évben igazi újdonságnak számít a nyakékek világéban, az az arcunkhoz egészen közel található rövid nyakék, ám a hosszabb, egészen feltűnő nyakláncok is hódítanak. Ez igazán nagyszerű, hiszen így mindenki találhat az alkatához és a nyakméretéhez megfelelő ékszert. A rövid nyakú hölgyeknek olyan nyakláncot érdemes választaniuk, ami hosszít rajtuk, míg azok, akik hosszú nyakkal rendelkeznek, nyugodtan viselhetik a nagyon rövid nyakékeket is.

Ahhoz, hogy ne úgy nézz ki, mint egy karácsonyfa, be kell tartani pár szabályt. A feltűnő nyakláncok viselésénél például alapszabály, hogy mivel az arc közelében levő, nagyon is szembeötlő kiegészítőkről van szó, csakis egyszerű öltözködéssel szabad őket kombinálni. Szintén fontos, hogy ne nagyon viseljünk hozzá más kiegészítőt, végképp ne feltűnőt. A rajtunk levő ruha kivágása is számít. A divatos oversize felsőkről szinte ordít a nyaklánc hiánya, de a nyári toppokhoz már sokkal jobban illik egy hangsúlyos fülbevaló inkább.

Hatalmas nyakék

Hatalmas nyakék

Ami viszont jó hír, hogy búcsút inthetünk az aranyszabályoknak! A divat mindent megenged, van viszont pár praktika, amiket ha betartasz, akkor nem lőhetsz mellé. Öltözködés szempontjából például alapszabály, hogy a garbóhoz, vagy a kisebb kivágású blúzokhoz hosszú, vékony nyakláncot hordunk. Idén ez a szabály fel lett rúgva, mint ahogyan is, hogy a statement nyakláncot csak a kivágás mentén, vagy a kivágás felett viselhetjük. Ezek a bakik idén már nem bakik.

Ebben az évben minden egyes ruhabolt polcain megtalálhatóak a statement nyakláncok, viszont ügyelni kell, mivel ezek a darabok leginkább azoknak a nőknek állnak jól, akiknek vékonyabb, hosszabb a nyakuk. Amikor vásárolsz, akkor tegyél egy próbát bátran valamelyik szimpatikus darabbal, és azonnal látni fogod, hogy a kiegészítő kiemeli szép vonásaidat, vagy egyáltalán nem illik hozzád.