Elektromos cigaretta: út a leszokás felé

Az ünnep közeledtével azon töri a fejét, mivel lephetné meg a családját? Ha Ön dohányzik és eddig még nem tudott lemondani a szenvedélyéről, de a környezete már nehezen viseli a cigarettafüstöt, van egy megoldás és igazi meglepetés lenne: az elektromos cigaretta. Megszűnnének a cigi miatti konfliktusok, otthon és munkahelyen egyaránt. Nyilvános helyeken például egy ebéd vagy vacsora után is hódolhat a szenvedélyének. És ha elég kitartó és jól választja meg az ízléséhez és személyiségéhez leginkább passzoló e cigi készüléket a tartozékaival és liqudekkel együtt, akkor egy idő után teljesen abba tudja hagyni az analóg cigarettázást.

 

Az elektromos cigaretta használatakor nem szabadul fel semmifajta égéstermék, mert nem ég, mint a hagyományos cigaretta. Nem kerül a tüdőnkbe számos káros kémiai vegyület és a környezetünket is megóvjuk a passzív dohányzás káros hatásaitól. A „füstjében” nincs kátrány, szénmonoxid. Eddigi vizsgálatokkal még nem tudták kimutatni az e cigaretta esetleges káros hatásait az e ciarettát használók egészségére, hogy az elektromos cigaretta gőze bármilyen káros hatást gyakorolna az emberi szervezetre. Az elektromos cigaretta egy patronból és akkumulátorból álló szerkezet.

Elektromos cigaretta

Elektromos cigaretta

A patronban található a fűtőszál, melynek az a feladata, hogy elpárologtassa az utántöltő folyadékot az e liquidet, az így keletkező gőz helyettesíti a dohányfüstöt és a dohányzás illúzióját kelti. Az elektromos cigaretta segítségével ma már sok ember le tudta tenni az analóg cigarettát, főleg akik nem voltak nikotinfüggők és nem szívtak el naponta 2 doboz erős dohányú cigit, csak egyszerűen hódoltak a dohányzás élvezetének, amiről az e-cigivel sem kellett lemondaniuk. Főleg, ha jól választották meg a liquidet ízre, aromára, a „füst” és az aroma arányát, a megfelelő akkumulátort és patront.