Eláruljuk miképpen növelheted táblagéped akkumulátorának élettartamát!

A táblagépek rohamosan kezdenek hazánkban is elterjedni, hiszen igazán könnyűek, mindent tudnak, ami számít egy átlagos felhasználó számára, sőt annál többet is, valamint igazán nagy teljesítménnyel rendelkeznek. Ha már van saját táblagéped vagy még csak most készülsz egyet vásárolni, akkor érdemes pár hasznos tanácsot megfogadnod, hogy minél inkább növelhesd akkumulátorának élettartamát és élvezhesd az általa biztosított szabadságot.

Először is vedd lejjebb a fényerőt! Mivel adott a több millió árnyalat megjelenítésére képes monitor, azaz a nagy felbontású érintőképernyő, ami az aksi felhasználásának jelentős részét kimeríti, így a leghatékonyabb módszer az élettartam növelésére, ha először is alacsonyabbra teszed a fényerőt, ami még kellemes a szem számára.

Érdemes csökkenteni az automatikus lezárás idejét is, mely ugyebár egy megadott idő eltelte után magától kikapcsolja a kijelzőt, ha a készülék nem tapasztal aktivitást a felhasználó részéről. Ha leginkább e-mailek olvasására és hasonló dolgokra használod a praktikus eszközt, akkor nyugodtan beállíthatod a néhány másodperces lezárási időt.

Táblagép akkumulátor

Táblagép akkumulátor

Az adatkapcsolat csakis akkor legyen aktív, ha arra szükség is van. Teljesen felesleges bekapcsolva hagyni a Wi-Fi, a Bluetooth és a GPS kapcsolódási lehetőséget, ha azokat nem használod, hiszen ezek jelentősen fogyasztják az akkumulátor energiáját, mivel folyamatosan ellenőrzik és keresik a kacsolódási lehetőséget.

A feladatkezelő egy nagyon hasznos funkció, amit olykor érdemes előkapni. Ezt minden gép operációs rendszere tartalmazza. Általa megnézheted, hogy melyek az éppen futó szoftverek és amelyekre nincs szükséged, azokat nyugodtan leállíthatod. Figyelj az internetet vagy GPS-t használó applikációkra is, melyek méginkább lehúzzák az aksidat, melyet aztán nem győzöl tölteni.