Ékszerek, melyek a férfiaknak is jól állnak

A gyűrű talán az egyik legrégebb óta viselt ékszer. Gondoljunk például a pecsétgyűrűkre, amelyek néhány évtizede fontos szerepet töltöttek be. Napjainkban ez a szerep átalakult, a legtöbb férfi legfeljebb akkor visel gyűrűt, amikor házasságot kötött. Egyesek a kényelmetlenségre, mások pedig a munkájukra hivatkozva viselik ünnepnapokon a jegygyűrűjüket, holott egy erős férfikézen nagyszerűen mutat az egyszerű ékszer.

A nyakláncok terén több véglet is megfigyelhető. Az egyik oldalon ott vannak a túlságosan nőies, vékony darabok, a másikon az aktuális divat, a harmadikon pedig a túlzásba vitt, vastag darabok. Természetesen sok függ a saját stílusodtól, az életkorodtól és az aktuális eseménytől is, de az teljesen biztos, hogy a legtöbb nő számára a határozott, ellenben nem túl vastag nyakláncok tetszenek, ezek közül is leginkább az ezüst, esetleg a bőr.

Férfi ékszer

Férfi ékszer

A karkötők a hétköznapi ékszereket illetően ezüstérmes helyen szerepelnek. Sokan félnek attól, hogy túlságosan nőiesnek hatnak karkötővel, ami persze igaz is lehet, ha nem jól választanak, vagy ha a karkötő mellett több hangsúlyos ékszert is viselnek. A karkötők igen is lehetnek férfiasak, csupán meg kell találni az arany középutat. Bátran viselhetsz vékonyabb karkötőket, de akkor  vegyél fel többet. Ha pedig biztosra akarsz menni, maradj a férfiasnak ható karkötők mellett.

Az általánosan elfogadott ékszer a férfiak életében az óra. A legtöbben nem tudják visszafogni magukat ezen a téren. Sokan például több tízezer forintot költenek arra, hogy újabb és újabb, modern órákat szerezzenek be. A választék ezen a téren igazán nagy. A divat folyamatosan hat az órákra, akadnak örök formák és márkák, amiket egyszerűen nem lehet túlszárnyalni. Érdemes egy sportosabb órát választani a hétköznapokra és egy elegánsabbat alkalmakra.