Egészséges a saláta fogyasztás

Egy vitamindús és könnyed saláta elfogyasztása is hizlalhat. Akkor is, ha ez nehezen hihető el. Az egészség fenntartásának legfontosabb része, mikor új életet kezdünk. Elhagyjuk a régi, rossz étkezési szokásokat, és kizárólag az életmódváltásra koncentrálunk. Saláta fogyasztásakor is vihetünk be káros anyagokat a szervezetbe.

A legtöbb egészséges vagy fogyókúrás étrend táplálék listáján szerepel valamilyen saláta. Habár a saláták rendkívül egészségesek, készítésüknél figyelni kell arra, hogy mit teszünk bele és hogy milyen öntettel ízesítjük. A növényi olajok felhasználásával igaz, hogy rendkívül finom ételeket készíthetünk, viszont hajlamosak vagyunk azt túlönteni. Legyen szó olivaolajról, tökmagolajról vagy szőlőmagolajról, mindenképp ismernünk kell a határokat.

Saláta

Saláta

Egy könnyű salátát hamar hizlalóvá tehetünk. Van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni salátáink elkészítésekor. Lényeges, hogy egy kanál növényi olajnál többet ne használjunk. A boltban megvásárolható saláta öntetek magas energiatartalommal rendelkeznek, emiatt jobb kerülni őket. Házilag az olajból, kefírből vagy joghurtból is készíthetünk öntetet. Tonhalas saláta készítésekor, az olaj nagy részét öntsük le és ne használjunk semmilyen plusz olajat vagy zsiradékot. A salátához felhasznált sajtot úgy válasszuk ki, hogy annak alacsony zsírtartalma legyen. Egy salátatál elkészítésekor elegendő egy fél avokádó használata. Gyakran a salátánkat olajos magvakkal dobjuk fel. Az olaj magvak fogyasztásával viszont óvatosnak kell lenni. Naponta egy kis maréknyi, sótlan mag elegendő. Fogyasszunk gyakran salátákat, csak ügyeljünk az összeállításukra. Egy életen keresztül érdemes követni az egészséges táplálkozás szabályait. Így harmonikus és kiegyensúlyozott életet élhetünk.