Duguláselhárítás házi praktikákkal

Sokszor okozott már kellemetlenséget otthonában a lefolyó, illetve a WC meghibásodása? Mielőtt szerelőhöz fordulnánk alkalmazzunk pár házi praktikát.  filléres megoldások sokszor nagyobb eredményt hoznak, mint a szerelők által több ezer forintért végrehajtott munka, a dugulás elkerülése érdekében nem árt betartanunk pár alapszabályt.

Ne vigyük túlzásba a tisztítószerek használatát, mivel a sokszor ez okozhatja a probléma forrását. A nem megfelelő helyen alkalmazott tisztítószerek nem tudnak kellően feloldódni. A lefolyóink életét nagyban meghosszabbíthatjuk, ha erre alkalmas speciális szűrőket alkalmazunk. Ezáltal az oda nem illő és nagyobb szennyeződések nem kerülhetnek a lefolyónkba. Amennyiben a dugulás már fennáll az otthonunk bármely területén, akár pár száz forintból orvosolhatjuk a problémát. Fogjunk egy nagyobb adag szódabikarbónát, helyezzünk a lefolyóba ezt követően pedig öntsünk rá ecetet. Hagyjuk így körülbelül 20 percig és öblítsük le forró vízzel.

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Igazán jó módszernek bizonyul még a kávézaccos praktika. Fogjunk egy nagyobb adag kávézaccot, helyezzük a lefolyóba és öntsünk rá nagy mennyiségű forró vizet. A sikeres eljárás érdekében és az esetleges dugulások elkerülése érdekében ezeket a praktikákat gyakran megismételhetjük. Ha a dugulás mellett a vízkőtől is szeretnénk megszabadulni, a szódabikarbóna és citrom párosát ajánlom. Ha ezek a praktikák nem hozták el a várt eredményt, akkor sem kell elkeserednünk, mivel van még megoldás. Általában minden vegyeskereskedésben beszerezhető a háztartási sósav. Ezt a vegyületet mindig nyitott ablak mellett és védőfelszerelésben alkalmazzuk. A problémás területre öntsünk egy teljes flakonnal. Hagyjuk így állni körülbelül 20 percet, majd bő vízzel öblítsük le. A siker garantált.