Dezodor a kellemetlen szagok ellen

Már megint egy izzadtságfolt? Na ne! Számtalan olyan helyzetbe keveredünk nap, mint nap, amikor sajnos akaratlanul verejtékmirigyeink dolgozni kezdenek, és létrejön az izzadás, ami pár igazán kellemetlen hatást hordoz magával.

Elsősorban nagyon fontos szabály a vízegyensúly fenntartása, ami annyit tesz, hogy egy egészséges felnőtt szervezetének minimum másfél liter folyadékbevitelre van szüksége.

Inkább több, mint kevesebb folyadékot kell innunk,  mert a felesleges vizet egyszerűbb a szervezetnek kiüríteni, mint tárolni. Ha a vese jól működik, a szervezet a folyadékbevitel ingadozását is tudja kontrollálni.

Az erős izzadást okozhatja sport tevékenység, láz, meleg idő vagy akár a stressz is. A test hője kipárolog, ezzel hűti testünket a túlzott felmelegedéstől.

Dezodor

Dezodor

Tegyünk ellene!

Izzadásgátló készítményekkel csökkenteni tudjuk testünk verejtékezését. Belsőleg ajánlottak különböző gyógyteák, például citromfű, levendula vagy zsályatea. Külsőleg rengeteg spray, dezodor áll rendelkezésünkre, akár börtipus szerint. A dezodor lényege, hogy védőburkot képez és eltömíti a pólusokat, így a víz nem tud a felszínre jönni és nem okoz fülledtséget.

Gyógyszertárban is kaphatunk izzadásgátló folyadékokat, tapaszt, amivel elkerülhetjük a kínos foltokat ruháinkon, és a kellemetlen szagokat.

A jelentősen zavaró izzadás betegségre is utalhat, érdemes felkeresnünk egy bőrgyógyászt, aki megfelelő tanácsok segítségével orvosolja a problémát!