Csőtörés elhárítás speciális bemérés által!

A csőtörés egy olyan sajnálatos esemény, ahol minden perc számít, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen a csőtörés pontos helyének bemérése, ezután pedig a minél hatékonyabb csőtörés elhárítás. A mai technikának köszönhetően a további károk elkerülése érdekében a probléma okának megtalálásához nem kell a csempét, falat felbontani.

A csőtörés elhárítás előtt annak bemérésére egyéb, már jóval szakszerűbb módszerekkel is megoldható, természetesen ha megfelelő szakemberhez fordul. Érdemes olyan vállalkozást vagy mestert megbíznia aki a legkorszerűbb műszerekkel dolgozik és az egyes esetek milyenségétől függően tudja alkalmazni a legkülönbözőbb csőtörés elhárítás eljárásokat.

A csőtörés elhárítás érdekében a bemérése történhet elektroakusztikus hibahely keresővel, korrelációs vizsgálattal, jelzőgázos vizsgálattal, illetve nyomvonal meghatározással. Az elektroakusztikus hibahely kereső a csőtörés által keltett zaj kiszűrésére alkalmas, ugyanis a csőtörések szivárgási helyének meghatározásához a legkorszerűbb digitális szűrőtechnikát használja.

Csőtörés elhárítás

Csőtörés elhárítás

A korrelációs vizsgálat által két pont közötti hiba helymeghatározására van mód, míg a jelzőgázos vizsgálat kis vízveszteség esetén fűtés- és vízrendszerek csőtörésének bemérésére használatos. Ezen módszerek a csőtörés helyének bemérésére alkalmasak, de a csőtörés elhárítás érdekében előfordulhat, hogy magát a csövet is meg kell keresni. A föld alatt vagy a falban futó vezetékek megtalálása nem kis munka. A nyomvonal meghatározás a csőtörés elhárítás esetén akkor hasznos, ha sérült vezeték van a telken és nem lehet tudni, merre van a hiba, illetve ha a kamerás keresés nem hozott eredményt.

Válasszon tehát olyan szakembert a csőtörés elhárítás és a pontos bemérés érdekében, aki a fent említett lehető legkorszerűbb berendezésekkel dolgozik, hiszen így a legrövidebb idő alatt tudja kijavíttatni a hibát és megkímélni magát a felesleges bontással járó bosszúságoktól is!