Currently browsing tag

Só

A sók típusai

Pontosan mi a só? Amikor az étkezési sóra kerül a sor, akkor nátrium-kloridról vagy ásványi keverékekről beszélünk, amelyek többnyire nátrium-kloridok. Ez az egyik legrégebbi és legszélesebb körben használt ízesítés – a régészek bizonyítékokat találtak a sótermelésről, amely 8.000 évre nyúlik vissza.

Só

A só felhasználása

Bizonyára ön is tudja, hogy az olyan konyhai alapanyagokat, mint a kávézacc, szódabikarbóna különböző módon fel lehet használni. A só olyan alapanyag, amely minden háztartásban megtalálható, de csak kevesen tudják, hogy nem csak az étel ízesítése során lehet felhasználni. Összegyűjtöttük azokat a házi praktikákat, amelyekhez sóra lesz szüksége.

Himalája só

A Himalája só egészséges

Bár a sóról, csakis rossz és negatív dolgokat hallhatunk, viszont ez közül is találni olyan típust, mely nemcsak, hogy nincs rossz hatással szervezetünkre, de még egészséges is. A Himalája só egészséges, egy lúgosító só, sokan az élet sójának is nevezik.

Só - bőr

A só hatása a bőrre

Kijelenthető, hogy a sónak gyógyító hatása van, és felhasználható, ha szeretné, hogy bőrre ragyogó legyen. Bizonyára mindenki tudja, hogy a só a szervezetbe jutva jótékony hatását kifejti, azonban külsőleg is csodás tesz a bőrrel, függetlenül attól, hogy tengeri, Parajdi, vagy Himalája sót használ.

Só & elhízás

A sok só hozzájárul a gyerekkori elhízáshoz?

Talán már Te is hallottál a só káros hatásairól, de azt lehet, hogy nem tudod, hogy a túl sok só is oka lehet a gyermekkori elhízásnak. Érdemes szem előtt tartani, hogy az ételek sótartalmának csökkentése bizony sok gyereket menthetne meg a felnőttkori beteges kövérségtől, a szívbetegségektől és mér agyvérzéstől is. …