Cikória, ami még a fogyásban is segít!

A cikória talán nem kap akkora figyelmet, mint amekkorát megérdemelne, ugyanis számos pozitív tulajdonsággal bír, melyeket érdemes megismerni. A növényben rengeteg értékes vitamin és ásványi anyag megtalálható, amelyek mind nélkülözhetetlenek a szervezet zavartalanul működő kiválasztó folyamataihoz és annak zsíranyagcseréjéhez.

A cikóriában található kalcium és magnézium a zsírok lebontása mellett természetesen még abban is segít, hogy megőrizd a higgadtságodat, ezzel együtt tehát leküzdd a stresszt és ne nyúlj egy tábla csokiért már az első feszültebb pillanatban. A kálium remek választás a puffadás és a sejtek között megrekedt víz ellen is, avagy a fogyókúrázóknak nagyon fontos, de mégis az élelmi rost tartalom miatt ajánlott elsősorban a cikória fogyasztása, ami által jót tesz az emésztésnek.

Cikória - ami segít a fogyásban

Cikória – ami segít a fogyásban

Nem kell megijedned, hogy egy nagyon különleges növényről van szó, melyet képtelen leszel majd beiktatni az étrendedbe, ugyanis számos módon elkészíthető. A téli zöldségből és a cikória együtteséből nagyon sokféle ízletes fogás elkészíthető. Nyugodtan főzhetsz belőle például krémlevest, készíthetsz salátát, köretet, de akár sült vagy párolt fogás is lehet belőle. Amennyiben néhány napon keresztül naponta legalább egy-két alkalommal be tudod iktatni az étrendedbe, akkor bizony máris segíthetsz a szervezetednek megszabadulni a felgyülemlett salakanyagoktól, javítva így az emésztéseden is, ami pedig a nehéz ünnepi ételek fogyasztásakor fokozottan jól is jön.

A fent említett, inkább gyors salaktalanító diéta után kövesd a kalóriában, zsírban, cukorban és fehér lisztben szegény étrendet, hiszen csak így lehet tartós a siker. Amikor pedig még a rendszeres testmozgás mellett is megáll a súlyvesztés, akkor iktass be újra pár cikóriás napot, hogy újra rásegíthess az emésztésedre.