Chicago bemutatása

Az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnépesebb városa, fontos közlekedési, pénzügyi és ipari központja Chicago. Amerika szerte ismert beceneve, a szeles város. A metropolisz a Michigan-tó partján fekszik Illinois államban, az elővárosokkal együtt több mint 11 milliós lakosságával az USA egyik legnagyobb agglomerációs körzete.

Nagyon fontos kikötőváros, repülőtere a Chicago O’Hare International Airport a világ legforgalmasabb légikikötője. Chicago, Illinois állam legnagyobb városa, de nem fővárosa. Éghajlatára a száraz és párás nyár és a hideg tél jellemző. Télen nem ritkák a nagy havazások, nyáron pedig az extrém forróság. Belvárosában hatalmas irodaépületek magasodnak, melyek közül a legnagyobb a Willis (Sears) Tower, amely 527 méteres magasságával 25 éven át, 1973-tól 1998-ig a világ legmagasabb épülete volt. Legnagyobb parkja a Lincoln Park, amely a harmadik leglátogatottabb park az egész USA-ban.

Chicago

Chicago

Chicago nagyon fontos oktatási központ is, rengeteg egyetemnek és felsőoktatási intézménynek ad otthont. Igazi multikulturális városnak számít, ahol a fehérek, feketék és a latinok egyenlő arányban adják a népességet. Az elmúlt évtizedben jelentős számú kínai bevándorló is érkezett a városba. A település nagyon fontos egészségipari központ is, jelentős egészségügyi kutatások folynak a városban található intézményekben és kórházakban. Chicago híres a neves sport klubjairól is, itt játszik a világ talán legnépszerűbb kosárlabdacsapata a Chicago Bulls is.