Chia mag jótékony hatásai

A 21. század egyik kedvenc szuperélete a Chia mag, melyet a legnagyobb ételspecialisták is csak ajánlani tudnak. Ezek az apró leginkább mákszemre hasonlító magvak, számtalan jótékony hatással rendelkeznek. Számos tudományos alátámasztással rendelkezik, mi szerint a szív egészségét, az emésztést és az immunrendszert.

A fogyasztása nagyon ajánlott a cukorbetegek részére ugyanis javítja a vérnyomást, és emeli a hasznos koleszterin szintet, miközben a csökkenti a teljes és a LDL rossz koleszterin szintet. Ráadásul még a triglicerid szintjét is. Ezek pedig igazán jótékonyan hatnak a szívünk zavartalan működésére. Nagyon magas az Omega 3 zsírsav tartalma, melyek hasznosan hatnak a szív egészségének megőrzésére. Nagyon fontos vitaminokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az immunrendszerünk megerősítésében. A vitaminok mellett tartalmazz még ásványi anyagokat, nyomelemeket és antioxidánsokat is.

Chia mag

Chia mag

A Chia magban található értékes összetevők segítenek a szervezetünk regenerálódásában és tápláló hatásúak. Valamint az egészségünk megőrzése szempontjából szintén nagyon fontos a jól működő emésztés és anyagcsere, amely a Chia fogyasztásával garantált. Ebben az apró kis magocskákban található ásványi anyagok nagyon fontos szerepet töltenek be, a vörösvérsejtek termelődésében, a csontok mineralizációjában, valamint a szív és a vázizmok termelékenységének a szabályozásában. A Chia magban található antioxidánsok elhanyagolhatatlan anyagok a szervezetünk számára. Számos degeneratív betegség megakadályozásában szerepet játszanak, mint pl. Alzheimer-kór. Továbbá lassítják az öregedést és, ami még nagyon fontos, hogy megakadályozzák a szabadgyökök elszaporodását és azok pusztítását a szervezetben.