Cane Corso bemutatása

A masztiff típusú kutyák egyik kedvelt fajtája a Cane Corso.  Rendkívül erős testfelépítésű, zömök kutya. Izmos, széles mellkassal rendelkezik, hátsó lábai, az első lábaknál hosszabbak. A farkát a legtöbb országban egészen rövidre vágják. Szemei sötétek, szőre rövid. Többféle színváltozatban előfordul, létezik a vörös, a szürke és a sárga különféle árnyalataiban, de a mintázata lehet csíkos is.

[wp_ad_camp_1]

Marmagassága 60 és 68 centiméter között váltakozik, súlya általában 45 és 60 kg között alakul. Egy Cane Corso kutya általában 10-14 éves koráig él, a szuka kutya 4-10 kölyköt szokott a világra hozni. Könnyen tanítható, értelmes kutyafajta, mozgékony, ezért lakásba nem ajánlható. A család összes tagjával, így a gyerekekkel is jól kijön, kiváló védelmező eb. Más kutyákkal viszont ritkán jön ki jól, harcias és szereti bebizonyítania a dominanciáját. Az idegenekkel szemben bizalmatlan, őket csak gazdája jelenlétében viseli el. Következetesen és határozottan kell nevelni kölyökkorában, különben később nehezen engedelmeskedik.

Cane Corso kutya

Cane Corso kutya

Rövid szőre miatt a hideg teleket nehezen viseli, ilyenkor célszerű egy meleg helyre beengedni. Kutyás sportokra is alkalmas, de inkább őrkutyaként tud igazán bizonyítani. Amennyiben ezt a fajtát választjuk, mindenképpen ellenőrzött tenyésztőtől vásároljuk a kölyköket. A fajtaválasztáskor vegyük figyelembe, hogy egy nagyobb kan testsúlya eléri 60 kilogrammot is, így az ajánlott minőségi kutyaeledellel való etetése igen drága lehet.