Bulgária, az egyre felkapottabb nyaralóhely!

Az utóbbi években a bulgáriai nyaralás egyre több utazási iroda ajánlata között megtalálható, hiszen a tengerpart egyre nagyobb részen van úgy kiépítve, hogy a turistáknak semmiben ne legyen hiánya, viszont az árak igencsak kedvezőek.

Bulgária elsősorban változatos, különleges természeti szépségeivel és igazán kellemes klímájával tudja a nyaralókat csalogatni. Adott a Fekete-tenger finom homokos strandja és a part mentén a lágy dombok, mögötte pedig a festői Balkán-hegység. A Bolgár Riviéra évről-évre folyamatosan és rohamosan fejlődik, állandóan változik.

Új éttermek és tavernák nyílnak a nyaralóhelyeken mind bolgár, mind pedig nemzetközi ízekkel. A régi és modern bárok, valamint a szabadtéri diszkók egyaránt várják a szórakozni vágyókat, az aktív kikapcsolódás híveit. Ezek mellett még mindenképpen érdemes megemlíteni az újonnan épített, illetve frissen felújított szállodákat, melyek legtöbbje úszómedencével és minden extrával is rendelkezik. Nyaralás szempontjából kiváló választás egyedül utazók, családok és fiatalok számára is, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Bulgária

Bulgária

Aranypart az egyik legszebb part szakasz, ami 3,5 km hosszú. Neve egy ősi mondából származik, miszerint a kalózok egy arannyal teli kincses ládát ástak el a tengerparton. A föld viszont bosszút állt a gaz banditákon és homokká változtatta az összes elrejtett kincset. A Várnától mindössze 17 km-re található strandszakasz igazából egy különleges fákkal tarkított nemzeti park közepén fekszik. A rengeteg szórakozási lehetőségnek köszönhetően a változatos tengerparti nyaralás lehetősége adott a látogatók számára.

Várnától csupán 8 km-re található Sveti Konstantin, ami az egyik legrégebbi gyógyüdülőhely a Fekete-tenger partján. Adott a számtalan kristálytiszta vizű, finom homokos öböl, melyek egyikében biztosan megtalálja azt a nyugalmat és pihenést, amit keres.