Brisbane bemutatása

Ausztrália harmadik legnépesebb városa és Queensland állam fővárosa az agglomerációs körzettel együtt 3 millió lakosú Brisbane.  Ausztrália középső, keleti részén helyezkedik el Sydney városától északra. Éghajlata szubtrópusi, ami forró, csapadékos, párás nyarat jelent és mérsékelten meleg, száraz telet. Gyakran vannak komolyabb zivatarok, jégesők is a városban.

A települést 1825-ben alapították és Thomas Brisbane-ről, Új-Dél-Wales kormányzójáról nevezték el. Brisbane, Queensland legnagyobb városa, fontos pénzügyi, közlekedési, ipari és szolgáltató központja.  Sok bevándorló érkezik a városba, főleg indiaiak, kínaiak és vietnámiak. Több, mint egy tucat felsőoktatási intézmények ad otthon a várost, a campusokon több tízezer diák tanul. A legnagyobb egyeteme a University of Queensland a maga 46 ezer fős diáklétszámával. A városban érdemes végig sétálni Brisbane fő utcáján a Queen Street-en és megnézni a régi szélmalmot a Wickham parkban.

Brisbane

Brisbane

Több múzeum és galéria is található a városban, melyek közül a két legjelentősebb a Queensland Gallery of Modern Art és a Queensland Art Gallery. Számos színház és koncertterem is található a városban. Innen indult el a világhírnév felé a híres Bee Gees együttes is. Nagyon népszerű a sport a városban, számos csapatnak ad otthont a Brisbane, melyek közül a legnépszerűbbek a Brisbane Broncos rugby csapat, a Brisbane Lions futball csapat és a Brisbane Bandits baseball csapat. Rengeteg strand várja a partok mentén a nyaralni, pihenni vágyókat a városban.