Bol az egyik legkedveltebb üdülőhely Horvátországban

Néha mindenki megérdemel egy kis kikapcsolódást, szórakozást. Nagyon sokan szeretnek utazni, idegen helyeket meglátogatni, új élményekkel gazdagodni. Horvátország nagyon népszerű úticél a turisták körében és ennek számtalan oka van.

Bol az egyik legkedveltebb üdülőhely Horvátországban. Bol, a Brac sziget legnagyobb települése és Dalmácia legmagasabb pontjának lábánál fekszik. A kellemes klíma miatt, az év minden időszakában vannak turisták, akiknek nagy részét a csodálatos partszakaszok vonzottak erre az üdülőhelyre. Ezen az idillikus helyen mindenki jól érezheti magát, a vízi sportok szerelmeseitől a gyermekes családokig, hiszen sekély strandokból is bőven van választék. Azok az öblök, amelyek fürdőzésre alkalmasak, csónakkal is könnyedén megközelíthetők. Miután fürdőzéssel eltöltöttünk egy kellemes délelőttöt és egy kis művészetre vágyunk, akkor látogassuk meg a helység szélén található dominikánus kolostort és a hozzá tartozó múzeumot. A túrázást kedvelők számára szintén egy nagyon jó választás lehet Bol, hiszen a hegyek mentén kijelölt túrautakon bejárhatjuk a vidéket és közben megnézhetjük a híres blacai remeteházakat és a  Sárkány-barlangot. Bol leghíresebb strandja és ismertetőjegye is egyben a Zlatni Rat, vagyis az Aranyszarv-félsziget, amely több mint hatszáz méter hosszú. A strand puha homokja és a páratlan sziklás adriai tengerpart elképesztő látványt nyújt az ide látogatók számára. A nyári szezonban természetesen nagyon sok a turista, a szezon szeptember közepéig tart, utána már kevesebb a látogató. Búvárkodásra, mélymerülésre és az éjszakai búvárkodásra is bőven van lehetőség. Az ehhez szükséges felszereléseket pedig a közeli búvárközpontokban kibérelhetők. A szörfölni vágyók számára is kifejezetten ajánlott az Aranyszarv, ugyanis mindkét oldalán megfelelőek a körülmények a szörföléshez.  Bol óvárosának egyik legfőbb nevezetességei közé tartozik a a hotellé átalakított régi kastély és a kikötő fölött található barokk stílusban épített plébániatemplom. Aki már arra jár, annak mindenképp érdemes megnézni az ottani múzeumban lévő műemlékeket, történelmi jelentőségű leleteket. A szállás foglalás is könnyen megoldható és nagyon jó árban bérelhetők szobák, apartmanok.

Bol (Horvátország)

Bol (Horvátország)

A www.szallaskeres.hu weboldalon gyorsan és egyszerűen foglalhat bárki szállást. Fontos, hogy olyan internetes oldalról foglaljunk szállást, amely megbízható és több éve működik. A weboldal könnyen átlátható, gyors és jól szerkesztett. Az oldal bal oldal a szűrők alapján kiválasztható a szállás kategóriája ( apartman, vendégház, panzió, hotel, magánszállás, kastélyszálló, kemping, hostel, motel), annak jellege (romantikus, hegyvidéki, vízközeli, közvetlen vízparti, családias, wellness, belvárosi, falusi), a csomagajánlat, a felszereltség (légkondicionálás, saját fürdőszoba, wifi, felszerelt konyha, hűtőszekrény, bababarát), a környezet ( étterem a szálláson, ABC a közelben, medence az udvaron), illetve a  fizetési mód (készpénz, átutalás, bankkártya, stb.). Így nagyon könnyen szűkíthető a szállások köre az igényeknek megfelelően. Hogyha meg szeretné látogatni ezt a gyönyörű helyet, akkor foglaljon szállást a www.szallaskeres.hu weboldalon. Számos lehetőség közül választhat és itt garantáltan megtalálja majd az ízlésének igényeinek legmegfelelőbb szállást. Abban az esetben ha bármilyen kérdése lenne, illetve bővebb információkat szeretne megtudni, akkor tárcsázza a +36 30 547 5769-es telefonszámot, vagy írjon emailt az info@szallaskeres.hu e-mail címre.