Baba-mama torna, avagy a mozgás öröme

Szülés után a legtöbb anya csak nyugalomra, pihenésre vágyik és a legkisebb bajuk is nagyobb annál, mint hogy a mozgással, illetve a tornázással foglalkozzon. Ez teljesen rendjén is van, hiszen elegendő ezen körülbelül csak a második hónap vége felé gondolkodnunk, mire teljesen összeszokunk és beáll a napi rutinunk. 

Sokan tartanak tőle, hogy ezt hogyan is lehet kivitelezni, de a kezdeti nehézségek után jól fog esni és nem utolsó sorban jót fog tenni, testileg és lelkileg. A baba-mama torna egy nagyon jó program, melyet együtt végezhet. Továbbá fontos az anyukáknak, hogy szenteljen magukra elegendő időt, ugyanis a szülés után regenerálódás gyorsabban végbe mehet. A tornákon a babák egy kicsit ismerkedhetnek egy újabb környezettel és az őket körül vevő világgal. Az édesanyáknak nagyon jót tudni tenni a baba-mama torna, hiszen tapasztalatokat cserélhetnek az mellett, hasznos tippeket adhatnak egymásnak a gyerekneveléssel és az etetéssel kapcsolatban. Az ilyen közös programok nagyon jó hatással lehetnek az anya és gyermeke kapcsolatára, sokkal mélyebbé és bensőségesebbé teheti azt.

Baba-mama torna

Baba-mama torna

A tornán elsősorban az anyukák mozognak, amelybe nem egy túl megerőltető alakformáló tornát kell beleképzelnünk. Ugyanis ilyen korban az még nem ajánlott, hiszen a megerőltető aerob gyakorlatok nem szerencsések, mivel kihatással lehetnek a tejtermelésre. Tulajdonképpen egy kondicionáló, női alakformáló órának felel meg, ahol minden izomcsoportot megmozgatunk. A babákat is megmozgatjuk és, mint élő súlyokat használjuk az erősítő gyakorlatokhoz. Ezeken az órákon különösen nagy hangsúlyt fektetnek a gátizmok tornájára, hogy a lehető legjobban visszaálljanak az eredeti formájukba. Ezzel elkerülve a későbbi vizeletcsepegést és a későbbi szexuális zavarokat.