Az olívaolaj jótékony hatásai

Az olívaolaj hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nemcsak az ételkészítés terén, de jótékony egészségügyi hatásai miatt is. Az olívaolajnál a legfontosabb, hogy mindig az extra szűz típusút vásároljuk meg.

Bár ez kicsit drágább, viszont abban különbözik egy átlagos olívaolajtól, hogy válogatott bogyókból készül, a leszedésüket követően, 24 órán belül feldolgozzák. A mosást és tisztítást követően, mechanikusan kipréselik. Ezután erre megfelelő tartályokat használnak a tárolására, majd szűrik, és végül palackozzák. Előállításához semmilyen oldószert és hőt sem alkalmaznak, valamint tartósítószert és adalékanyagokat sem adnak hozzá. Ezért megőrzi eredeti zamatát, nem beszélve a vitamintartalmáról, valamint megtartja értékes telítetlen zsírsavait és antioxidánsait. 19%-ban található benne telített zsírsav, 70%-ban telítetlen zsírsav és 10%-ban többszörösen telített zsírsav. Gazdag A és E-vitaminban. Hűvös helyen, sötét üvegben tároljuk, így nem fog veszíteni minőségéből.

Olivaolaj

Olivaolaj

Csökkenti a mellrák és csontritkulás kialakulásának esélyét. Alkalmazhatjuk szív- és érrendszeri megbetegedésekre, székrekedésre, száraz bőrre és sebgyógyításra. Fogyasztásával egyéb szerveinket is segíthetjük, mint például az epehólyag működését. Ha megfelelő kúra mellett alkalmazzuk, a kisebb epeköveket eltüntethetjük szervezetünkből. Ételmérgezésre is kiváló. Hánytató hatása miatt, fél pohár langyos víz és fél pohár olaj keverékével, megoldhatjuk a problémát. Az olívaolajjal a körmünk szépségén is javíthatunk. Ehhez nem kell mást tenni, mint esténként lefekvéskor, a langyos olívaolaj és citromlé párosításával kenjük be körmünket, masszírozzuk bele mélyen a körömágyunkba, és éjszakára egy puha kesztyűvel a kezünkön aludjunk el. A töredezett körmök helyreállnak, visszanyerik rugalmasságukat és újra ellenállóak lesznek. A bőrünkre is alkalmazhatjuk, csak a száraz bőrfelületet kenjük be naponta vele és hamar elbúcsúzhatunk a szárasságtól.