Az internet veszélyei gyermekeinkre

Az Alfa generáció már az internet világába született bele. Hiába mondjuk, hogy majd az én gyerekemnek nem engedem, ilyen korban élünk az okos telefonok, táblagépek és a laptopok vesznek körül bennünket.

Manapság szinte mindenki megtalálható a közösségi oldalakon, akár kisgyermekek is. Ezekkel a hálózatokkal az a baj, hogy túl sok személyes dolgot osztunk meg a nagyvilággal, bele sem gondolva abba, hogy mekkora támadási felületet adva ezzel a kívülállóknak. Ezek a közösségi oldalak remek megoldást nyújtanak arra, hogy tartsuk a kapcsolatot a barátainkkal és az ismerőseinkkel. De úgy ahogy a barátainkkal tarthatjuk a kapcsolatot, úgy teljesen ismeretlen emberek is tudomást szerezhetnek a személyes információinkról. A mai gyerekek sokkal nyitottabbak és tájékozódottabbak az által, hogy az interneten bármiről olvashatnak. Fontos, hogy a szülők megértsék, hogy milyen veszélybe sodorhatják a gyermekeiket azzal, ha megengedik, hogy idő előtt regisztráljanak az ilyen közösségi oldalakra, és korlátlanul használják az internetet.

Internet

Internet

A gyerekek teljesen elhatárolódnak attól, hogy igazi játékokkal játszanak az igazi barátaikkal. A mai generációk virtuális játékokkal és virtuális barátokkal játszanak és ismerkednek, melyek elsőre teljesen veszélytelennek tűnnek. Az emberek többsége kapcsolattartás szempontjából regisztrál az ilyen oldalakra, de mindig van kivétel, kik valamilyen hátsószándékkal rendelkeznek. Az ilyen emberek zaklathatják a gyermekeinket, a fotóikat felhasználhatják más oldalakon akár pornográf célból is. Különféle kémprogramok által lenyomozhatják, hogy honnan és milyen készülékről internetezik és akár személyes találkozókra is invitálhatják őket, és az ilyen találkák mögött sokszor embercsempészek állnak.