Az igazi tél Erdélyben

Ki ne álmodozott volna arról, hogy a havas hegyekben tölti az ünnepeket, egy erdei házikóban, a kandalló mellett borozgatva a kedvesével, vagy a barátaival? Nos, aki ilyen álmokat dédelget, nyugodtan szabadjára engedheti a fantáziáját, mert ilyen hely nem csak a mesékben van. Pontosan ilyen hely Erdélyben Zeteváralja.

A festői kis falú a Hargitán található, Székelyudvarhelytől 17 km-re. Itt találjuk a zetelaki víztározót 140 hektáron, 15 millió köbméter vízzel, 800 méterrel a tengerszint felett. A víztározó a havasokról lefelé igyekvő fürge vadvizek folyását egy csodálatos mesterséges tóvá szelídíti, amely kiváló horgászati, fürdőzési, túrázási, vagy csónakázási lehetőségeket biztosít a nyári hónapokban.

Zeteváralja igazi turista paradicsom, számos hangulatos faház várja a vendégeit meseszép környezetben.

Erdély télen

Erdély télen

A téli hóesésben is tartalmas gyalogtúra lehetőségek vannak a környéken, lehet hógolyózni, hóembert építeni, szánkózni vagy síelni a 4,8 km hosszú sípályán. Lehetőség van részt venni szakember vezette medve lesen is, a Hargita csúcsán. A pecázás szerelmesei kipróbálhatják a lékhorgászatot a tóban is, és a hegyi patakokban is.  A Hargitán lovas szános kirándulást is tehetünk, felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk.  A halkan suhanó szán, és a lovak patáinak dobogása, a hólepte, tiszta fehér tájon a kikapcsolódás záloga. Miközben a lovas szán fut velünk a téli táj érintetlen útjain, meleg pokrócokba bugyolálva forralt bort kortyolgathatunk.

A vendégházak gyönyörű környezetben, erdő és tó mellett épültek. Szinte mindegyik udvarán székely jakuzzi – vizes dézsa – található, mely a téli hidegben forró vízzel csábítja a merész fürdőzni vágyókat.

A három csillagos vendégházak minden igényt kielégítenek, kandallóval felszereltek.

Ha egy mesebeli, havas, téli üdülésre vágyunk romantikus környezetben, akkor Zetevára az a hely, amit muszáj az életben legalább egyszer felkeresnünk!