Az emésztés működésének beindítása reggel

Rengeteg ember ébred fel reggel azzal az érzéssel, hogy puffad, székrekedése van, azonban van néhány hasznos módszer, amelyek alkalmazásával beindítható az emésztés. Fontos megjegyezni, hogy az emberi szervezet egyénenként változik, ezért nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz a módszer fog beválni.

Ha a reggelek székrekedéssel, puffadással indulnak, akkor érdemes ébredés után azonnal elfogyasztani néhány friss gyümölcsöt természetesen cukor hozzáadása nélkül. A vitaminbomba után várni kell körülbelül 30 percet, és csak ezt követően ajánlott más ételt enni. A legtöbb embernek bevált módszer, ha reggel éhgyomorra elfogyasztanak egy csésze zöld teát. Az italban rengeteg antioxidáns található ezért képes arra, hogy beindítsa az emésztést. Ez esetben is tilos fél óráig bármit is enni vagy inni. Mindez-idáig a leghatásosabb módszer a húsz perces súlyzózás bizonyult, mivel a mozgás hatására beindul az emésztés, valamint a zsírégetés is a szervezetben.  Sőt még az is garantált, hogy ha a reggelt sportolással kezdi, akkor a nap hátralevő részében aktív és fitt marad.

Emésztés

Emésztés

Csodaszerként is szokták emlegetni a citromos meleg vizet, mivel az emberek azt tapasztalták, hogy az ital rövid idő alatt helyreállítja az emésztés működését. Ébredés után legyen az az első dolga, hogy elfogyaszt egy pohár meleg citromos vizet, majd ezt követően húsz percen keresztül nem eszik és iszik semmit. Sokan nem szeretik a citrom izét, ezért az italba tesznek még almaecetet, kurkumát, cayenne borsot és mézet. Az emésztést pozitívan befolyásolja a fehérje, ezért érdemes reggelire valamilyen formában tojást fogyasztani. Ennél a módszernél is fontos, hogy a rántotta, tükörtojás, vagy főtt tojás mellé ne egyen és igyon semmi mást.