Az egészségünk megőrzéséért fogyasszunk gyümölcsöt

Manapság sajnos egyre nehezebb olyan élelmiszereket vásárolni, melyek ne lennének kezelve valamilyen káros és mesterséges adalékanyagokkal, vagy vegyületekkel. Ezek alól a gyümölcsök és a zöldségek sem kivételek.

Számos gyümölcsöt megkülönböztethetünk és ismerünk, illetve azt is tudjuk, hogy nagyon egészséges lehet a fogyasztásuk. De mi most ezekből szeretnénk kiemelni pára, olyan gyümölcsöt melyek fogyasztása különösen jótékonyan hathat a szervezetünkre és annak egészségének a megőrzésére. Ugyanis ezeknek a gyümölcsöknek a fogyasztása egyfajta láthatatlan pajzsként védi meg a szervezetünket. Az egyik legtermészetesebb módja annak, hogy fenntartsuk az egészségünket az, hogy napi szinten fogyasztunk gyümölcsöt, ezek közül is áfonyát. Ugyanis az áfonya nagyon gazdag antioxidánsokban, melyek nagyban hozzájárulhatnak a rákos sejtek elleni küzdelemben, illetve a makula degeneráció megelőzésében is. Az áfonyát és más bogyós gyümölcsöket is a legegészségesebb gyümölcsök közzé sorolják.

Gyümölcsök

Gyümölcsök

Különösen ajánlott a fogyasztásuk a vérszegények számára, mivel vérserkentő hatással is rendelkeznek. Illetve nagyon magas a vitamin tartalmuk. A következő gyümölcs melyet meg kell említeni az a narancs. Kevesen tudják, de egy narancs elfogyasztásával akár az egésznapi C-vitamin bevitelünket biztosíthatjuk. további fontos tudni való még róla, hogy a narancsot borító vékony hártya, heszperidint tartalmazz, amely csökkenti a koleszterin szintet a szervezetünkben. Illetve további érdekesség, melyet biztosan nem ismert, hogy a narancs illatának nyugtató hatása van. Az alma is ide sorolandó, melyet már a régi időkből is tudhatunk, hogy nagyon egészséges. Ám arról a mondásról se feledkezzünk meg, hogy a vitamin a héjában van.