Az ecet felhasználási módja a szépségiparban

Tudni kell, hogy az ecet remek baktériumölő, ezért nem nehéz belátni, hogy jót tehet ott, ahol a bacik könnyen gyulladásokat és pattanásokat okoznak, arról már nem is beszélve, hogy segít helyreállítani a bőr pH-értékét, ami által az kevésbé lesz zsíros. Tiszta ecettel persze nem ajánlott arcot mosni, mivel egy savas bázisú folyadékról van szó, de ha például egy rész almaecetet három rész vízzel hígítasz, akkor máris kíméletes és hatékony arclemosót kapsz.

Sokan nem hajlandóak az arcukra ecetet tenni annak erős illat miatt, de jó ha tudod, hogy az aroma gyorsan elillan, az eredmény viszont önmagáért beszél. Az ecetes ápolás azoknak ajánlott, akik szeretnék helyreállítani a fejbőr, illetve a haj pH értékét, tehát azt szeretnék, ha a tincseik fényesebbek lennének, ugyanakkor kevésbé zsírosodnának. Az ecetes ápolás hajmosás után jöhet. Masszírozz ennek érdekében egy evőkanál almaecetet a hajtövekbe, majd előbb meleg vízzel, aztán hideggel öblítsd ki.

Ecet

Ecet

A borotválkozás vitathatatlanul a leggyorsabb és egyben legkényelmesebb módja a szőrtelenítésnek. A szőrszálak lehúzása után viszont égő, viszkető érzés maradhat a bőrödön, ami ki is pirosodhat. Annak érdekében, hogy megelőzd az irritációt, borotválkozás után almaecetes vattapamaccsal töröld végig a szőrtelenített felületet. Ha érzékeny a bőröd, akkor az ecetet előbb hígítsd fel vízzel. Ez a megoldás a baktériumokat is elpusztítja, így megakadályozza, hogy azok gyulladást okozzanak.

Azt mindenki tudja, hogy a körömlakk sokkal szebben fed, és tovább fent is marad, ha a köröm tökéletesen tiszta és száraz. Azért, hogy mindenféle szennyeződést, zsiradékot eltávolíts, miután lemostad a korábbi lakkodat, szintén márts egy vattapamacsot almaecetbe, majd ezzel töröld tisztára a körmeidet. Az ecetes folyadék képes minden szennyeződést feloldani, azaz tökéletes alapot ad az új lakkrétegnek.