Az avokádó mag mérgező?

Manapság egyre többen megpróbálnak minél egészségesebben étkezni és odafigyelni arra, hogy szervezetüket megvédjék a káros anyagoktól, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a boltokban vásárolt alapanyagok, ételek már közel sem olyanok mint régen.

Az avokádó mag mérgező? A válasz a feltett kérdésre egyértelműen az, hogy nem. Számos olyan kérdés kering az avokádóról, amire sokan nem tudják a megfelelő választ. Ilyen például az is, hogy a magja mérgező e vagy sem. Az avokádó az elmúlt pár évben került piacra Magyarországon és  hamar közkedvelt gyümölccsé vált. Nem csak amiatt, hogy nagyon finom és rengeteg ételhez felhasználható, hanem amiatt is hogy rendkívül egészséges. Az avokádó például az arab országokban szinte nélkülözhetetlen ennivaló, az újszülött gyerekeknek is ezt eszik szoptatás után. Nem is gondolnánk, hogy mennyire gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban és nem csak a húsa, hanem a magja is.

Avokádó mag

Avokádó mag

Furcsának tűnhet ez annak, aki először hall arról, hogy ehető a magja is de attól még így van. A magja tartalmazza az antioxidánsok több mint hetven százalékát és nagy mennyiségben tartalmaz egészséges zsírsavakat is. Arról is ejtsünk szót, hogy hogyan kell elkészíteni és elfogyasztani. Miután lefejtettük a húsát, a magot mossuk meg és tegyük egy tepsibe sütőpapírra majd 12 fokon süssük két órát. Miután kivettük a sütőből hagyjuk kicsit hűlni és apró darabokra vágjuk fel. Tehetjük a reggeli müzlibe vagy joghurtba. Porrá is apríthatjuk és rakhatjuk akár spenótba, vagy süteménybe is. Ha porrá zúzzuk és nem használjuk fel egyszerre az egészet akkor nyugodtan tárolhatjuk, mert sok ideig eláll. Ahogy a fentiekből kiderült az avokádó magja egyáltalán nem mérgező, sőt nagyon is egészséges. Próbáljunk ki új dolgokat és tegyük változatosabbá étrendünket.