Az automata öntözőrendszer telepítés is egy szakma

Sőt, több szakmát is magába foglaló, nem csak szakmai ismereteket és gyakorlatot igénylő, de még esztétikai érzéket is megkívánó, összetett feladat. Bár sokan azt gondolják, hogy az automata öntözőrendszerüket majd ők saját maguk telepítik a kertjükbe, de csak kevesen fejezik be saját maguk úgy, hogy az valóban megfeleljen a minimális követelményeknek.

Minden évben előfordul, hogy kihívnak egy olyan kertbe, ahol már elkezdődtek az automata öntözőrendszer telepítési munkálatok. Ó, de hogyan? Egy csatatér a kert, csövek össze-vissza (tisztelet a kivételnek), és alkatrészek ott, ahol nem kéne lenniük… Ezt rendbe tenni bizony nem csak türelmet igénylő feladat, de költségesebb, is mint, ha hozzá sem fogott volna. Rengeteg plusz munkával jár.

És ez még csak a kisebb baj, mivel ha nem vette igénybe a tervezésnél szakember segítségét és nem született a tervről egy tételes anyaglista, hanem csak a polcról lettek leválogatva az alkatrészek valamilyen megfontolásból, akkor bizony közel sem járunk ahhoz az automata öntözőrendszerhez, ami abba a kertbe való!

Automata öntözőrendszer

Automata öntözőrendszer

Tehát további alkatrészek megvásárlására lesz szükség, viszont más nem felhasználható alkatrészek viszont megmaradnak. Értem én, hogy ő építette fel a házát és ő szereli az autóját, de az automata öntözőrendszert megelőző tanulmányozások nélkül összerakni nem egyszerű feladat.

Minimum egy jó terv, egy hibátlan anyagkiírás és az alkatrészek összerakásának demonstrációja kell hozzá. Ezek után már sokaknak sikerülni fog egy hibátlan automata öntözőrendszer összerakása. Azt javaslom, hogy ha házilag kívánja megvalósítani a kerti öntözést, akkor forduljon előtte szakemberhez. Többen is vannak, akik erre a szolgáltatásra vannak specializálódva.