Az angol bulldog kutya leírása

Az angolok kedvelt kutyafajtája, szelíd természetű, igazi családbarát. Az angol bulldog a masztiff, az alaunt és a mopsz kutyák keresztezéséből jött létre. Zömök, kifejezetten erős testfelépítésű fajta. Nagyon barátságos az emberekkel, imádja a gyerekeket, egyáltalán nem harapós, az agresszivitás távol áll tőle.

Nagyon érzékeny kutyafajta, a kemény és igazságtalan bánásmódot rosszul viseli, ilyenkor teljes letargiába esik és elbujdokol. Jól kijön a többi kutyával,  ritkán verekszik össze velük. Az angol bulldog kutya kifejezetten lakásban való tartásra ajánlott fajta, nincs ugyanis olyan nagy tér és mozgás igénye, mint más fajtának. A gyakori sétáltatást természetesen az angol bulldog is igényli, mert bár hamar kimerül, rövid távon meglepő gyorsaságra képes. Jellegzetessége, hogy gyakran szuszog, nehezebben veszi a levegőt. Testfelépítése miatt a rövidebb ideig élő fajták közé sorolható, általában 10-11 éves korig él. Kétféle színben fordul elő.

Angol bulldog kutya

Angol bulldog kutya

Ez lehet vörös és tigris csíkos, illetve ennek különféle árnyalatai. Szőrzete nem igényel különösebb ápolást, néha ajánlott átkefélni. Rövid szőre miatt hidegben történő tartása nem ajánlott, télen mindenképpen be kell engedni a házba vagy egy fűtött helyre. Vigyázzunk arra, hogy ne kényeztessük el és ne adjunk neki túl sok ételt, mert hízásra hajlamos fajta. Lehetőség szerint minőségi kutyaeledellel etessük. Csak akkor szerezzünk be kölyköt, ha minimum tíz éven át gondját is tudjuk viselni.