Autós utak Európában

Van számos olyan hely Európában, amely az autózás, vezetés szerelmeseinek kihagyhatatlan élményt nyújthat. Íme néhány ajánlat: Az Amalfi-Öböl – Dél Olaszország tengerpartja lélegzetelállító látvánnyal fogadja az arra autózókat, kanyargó útjait átjárja a történelem. A StelvioPass útszakasz 1820-1925 között épült, azonban ezt a szakaszt csak a vezetés élvezete miatt érdemes felkeresni.

A Fekete-erdő – Németországban elragadó környezet, igazi német romantika fenyvesekkel, hósipkás csúcsokkal.

Napóleon útja – Franciaországban – az Elba szigetéről visszatérő Napóleon útvonalát követi. A Grasse felől Grenoble irányába tartó több 150 kilométeres út az Alpok lábánál kanyarog. A Turini-hágó szakasza 500 méteres magasságtól indul és alig 15 kilométeres távon kapaszkodhatnak fel az autósok egészen 1607 méterig kéklő csúcsok, gyönyörű zöld növényzet látványa mellett. Ez a Monte Carlo Raly legendás szakasza.

Svájcban a Hinterrheim és Milsox települések között található a San Bernardiono-hágó, melynek hossza nagyjából 25 km. Útmenti látnivalók az elhagyott kastélyok és a csodálatos panoráma.

Autós út Európa

Autós út Európa

Ausztriában az alpesi autós túrák kihagyhatatlan eleme a Grosglockner-hágó, ahol megcsodálhatók  a hegycsúcsok, vízesések. Itt azonban fel kell készülni arra, hogy a nagy magasságba emelkedő út bizonyos szakaszain hűvös az idő.

Spanyolországban a Picos de Europa hegység az atlanti partszakasz legmagasabb hegyvonulata. Az autós útvonal szép spanyol tájakon vezet, vad hegyek, különös alakzatba rendeződött sziklák, gyors folyású helyi patakok, szűk szorosok látványa tárul az utazó elé.

A Romániában található Transzfogarasi-hágó a Nikolae Chauscescu által katonai, stratégiai céllal épített útvonal, amit a zord időjárás miatt autóval csak nyáron látogatható.