Amit a hajfestésről mindenképp tudnod kell!

Az, hogy a nők többsége a természetes hajszínét viseli, bizony egy nagy tévhit, ugyanis egyes becslések szerint a női népességének háromnegyede festi a haját, mivel nem elégedett az eredeti árnyalattal. Vannak persze, akik a természetes színhez nagyon hasonló festéket alkalmaznak a fényesebb, egészségesebb hatás érdekében, így náluk valóban nem könnyű megállapítani a dolgot ránézésre.

A másik tévhit az, hogy sokak szerint az univerzális sampon festett hajra is jó. Ez nem igaz, ugyanis a festett tincsekre kifejezetten olyan készítményt érdemes választani, mely UV-szűrőt és minél több vitamint is tartalmaz, hogy azok festés után kitudják fejteni ápoló hatásukat. A szálaknak kifogástalan állapotban kell lenniük ahhoz, hogy sokáig meg tudják őrizni a kívánt árnyalatot és jól is mutasson a frizura.

Sokan nem merik kivilágosítani hajukat, mert azt gondolják, hogy leszívás folyamata hajhullást is eredményezhet. A világosításhoz, avagy egy korábbi árnyalat eltüntetéséhez alkalmazott leszívás esetében ma azonban olyan termékekkel dolgoznak a szalonokban a szakemberek, hogy biztosan nem kell ilyen problémával számolnod.

Hajfestés

Hajfestés

Ami viszont igaz, hogy érdemes legalább egy hónapot várni két festés között. Persze, ha neked is gyorsan nő a hajad, akkor ez az egy hónap soknak tűnhet, mivel azt jelenti, hogy akár több centire látszani fognak majd az eredeti színű tövek. Ennek ellenére viszont mégsem ajánlott ennél gyakrabban festetni, mert a szálaknak és a fejbőrnek is idő kell, hogy regenerálódni tudjon.

A másik fontos dolog, hogy érdemes egy szín mellett kitartani, így ha úgy érzed, hogy egy árnyalat passzol a stílusodhoz és az egyéniségedhez, akkor bátran tarts ki mellette. A bőrtónusod meghatározó a haj színét tekintve, viszont ahogyan a kor előrehaladtával változik a bőrszín, úgy a hajat is érdemes változtatni.