Almaecettel az egészségünkéért

Az ecet egy olyan hozzávaló, amely szinte minden háztartásban fellelhető, mivel egy igazán univerzális terméknek nevezhető. Hiszen használhatjuk a konyhában ételízesítéshez, vízkő ellen, de még darázscsípésre és folteltávolításra is kiváló.

Az mellett, hogy univerzális nagyon sok fajtáját megkülönböztetünk. A számtalan fajta közül, az egyik legértékesebbnek az almaecet nevezhető, melynek nagyon sok jótékony hatását ismerjük. Sokan úgy vélekednek, hogy az almaecet egy igazi elixír. Amely annak tudható be, hogy igazán alacsony, 5%-os sav tartalmú, nagyrészt vízből áll. Többek között ezért az őseink is nagy szeretettel alkalmazták, hiszen nagyon sokféle tápanyagot tartalmaz. Ugyanis megtalálható benne kálium, kalcium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A és C-vitamin és még béta-karotin is. Ez mellett magas rosttartalmának köszönhetően enyhíti a gyomor és emésztőrendszeri problémákat, és még a koleszterinszintet is csökkenti az emberi szervezetben. Ráadásul a magas antioxidánsoknak köszönhetően segíti a szív és érrendszer működését, illetve a daganatos megbetegedések megelőzésében is fontos szerepet játszik az almaecet.

Almaecet

Almaecet

Érdemes még megemlíteni, hogy kiváló segítséget nyújt asztma, magas vérnyomás, ízületi gyulladások és migrénes megbetegedés esetén is. Ám ezzel még közel sincs vége, hiszen még remek fertőtlenítő szer az emberi szervezet számára a gombás és bakteriális megbetegedések esetén. Ebből következik az, hogy nagyon jól alkalmazható Candida esetén is. Mindez mellett a plusz kilókkal szemben is nagy segítségünkre lehet az almaecet fogyasztása. Ugyanis felgyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, továbbá vízhajtó, méregtelenítő és étvágycsökkentő hatással is bír.