Állatok, amelyeket nem ismerünk

A kutyát, macskát, lovat, tyúkot, disznót, de még a zsiráfot, krokodilt, elefántot is mindannyian ismerjük. Azonban vannak olyan álaltok, amikről még hallani sem hallottunk. Ismerjük meg őket!

Kis páncélos egér – Az egészen pici állat az övesállatok családjába tartozik, nagysága alig több mint kilenc centiméter. Argentína száraz füves pusztáin és homokos alföldjein él. Lábain a testméreteihez képest nagy, lapátszerű karmok helyezkednek el, amikkel szinte úszik a homokban.

Babirussza – Az indonéz szigetvilágon élő állat a disznófélék családjába tartozik, és szarvas-disznónak is hívják. A hímek agyarai elérik akár a  harminc centimétert is. Ha nem koptatja őket, akkor visszatekeredve a feje fölé is nőhetnek.

Koronás tirannusz – A veréblábúak rendjébe tartozó madár. Szubtrópusi és a trópusi esőerdőkben él. Ékessége a fején viselt korona, ami egy széles és színpompás legyező alakú bóbita.

Maláj repülőmaki

Maláj repülőmaki

Maláj repülőmaki – A kedves kisállatnak tűnő emlős, a repülőmaki félék családjába tartozik. Délkelet-Ázsia országaiban honos, természetes élőhelye például Kambodzsa, Indonézia, Malajzia. Az éjszaka aktív állat nappal pihen, gyümölcsökkel, növényekkel és levelekkel táplálkozik.

Csupasz turkáló – Az afrikai kontinensen élő állatkának több neve is van: csupasz földikutyának és csupasz vakondpatkánynak is hívják. Teste teljesen csupasz, egy-két elvétett szőrszálat találunk csak rajta, amitől groteszk kinézete van.

Csillagorrú vakond – Igazi különlegességnek számít a vakondok körében. Az Egyesült Államok északkeleti államaiban és Kanada délkeleti partjain él. Csápjai, a világ legérzékenyebb tapogatói. Nevéhez méltóan az orra valóban egy rózsaszínű, csillag alakú szerv.