Ajtónyitás vészhelyzetben

Sürgős ajtónyitásra szükség lehet akkor, ha elvesztettük a kulcsunkat vagy a huzat becsapta az ajtót, de ennél komolyabb helyzetek is előfordulhatnak. Nem ritka eset, hogy egy kisgyerek bezárja magát vagy hogy a zárt lakásban rosszul lesz valaki, netán tűz üt ki, a segítségnyújtáshoz pedig percek alatt meg kell oldani az ajtónyitást.

[wp_ad_camp_1]

Az ajtónyitás professzionális kivitelezésére szakosodott szerelők sosem késlekednek. A hét bármely napján és bármely órájában elérhetők, ezért akkor sem maradunk segítség nélkül, ha éjjel történik meg a baj. Amikor a zárt ajtó jelenti az akadályt a lakásban rekedtekhez való bejutáshoz, nincs idő a késlekedésre. Az ajtónyitás szakembereinek számát érdemes magunknál tartani, hiszen nem tudhatjuk, mikor lesz szükségünk a szolgáltatásukra.

Ajtónyitás

Ajtónyitás

A szerelők veszély esetében a lehető leggyorsabban kiérkeznek a helyszínre, felszerelkezve olyan speciális célszerszámokkal, melyek a házi barkácskészletben biztosan nem találhatók meg. Ezek használatával akár percek alatt nyitják még a leginkább ellenálló ajtót is, miközben nem okoznak további károkat. Szerencsére a hétköznapokban nem a vészhelyzetek elhárítása jellemzi az ajtónyitás szakembereinek munkáját. A legtöbb esetben jóval prózaibb okokból kifolyólag, betörött vagy elveszített kulcsok, befeszült, elöregedett zárak, a huzat által becsapott ajtók miatt kérik a segítségüket. A szerelők kiérkezésére nem kell 1 óránál többet várni.

Az általuk szakszerűen végzett ajtónyitás során legfeljebb a zár sérülhet meg, de ezt még helyben kicserélik, így további teendője a lakástulajdonosoknak nincs az ajtóval kapcsolatban. A zárcsere egyébként elhagyott kulcsok esetén is javasolt, nehogy másvalaki tudjon bejutni otthonunkba a megtalált kulcscsomó segítségével.