A zsírégetés felgyorsítása

Mindannyiunkban felmerült már a fogyókúra kérdése. Hogy kezdjünk bele? Elég erősek vagyunk, hogy végigcsináljuk? És még sorolhatnám. De ha túl vagyunk már a fogyókúrán, már csak az a teendőnk, hogy megőrizzük jó formánkat.

Kávésoknak jó hír, hogy a kávé a központi idegrendszert serkenti, így az emésztés is gyorsabbá válik tőle. 12%-kal gyorsítja fel a napi anyagcserét és napi 150 kalória elégetésében segít. Arra viszont ügyeljünk, hogy ne tejszínnel, -habbal igyuk, hisz azok sok kalóriát tartalmaznak.

Zsírégetés

Zsírégetés

Fontos a D-vitamin a csontrendszer és az izomrendszer anyagcseréje számára. Jót teszünk szervezetünkkel, ha sok heringet, lazacot, tengeri halat fogyasztunk fogyókúra idején is. A szervezet optimális D-vitamin termeléséhez legalább napi 10-20 perc napfény, napozás is szükségben, de ez a déli órákban kerülendő.

Kevés zsíros tejtermék ajánlott. A fogyni vágyók gyakran nagyon kevés tejet, sajtot fogyasztanak. A legjobb megoldás, ha zsírmentes tejet, vagy joghurtot viszünk be szervezetünkbe. A tejtermékek sok kalciumot tartalmaznak, ez pedig hozzájárul a megfelelően gyors anyagcseréhez.