A WC dugulásának legfőbb okai!

A dugulások bel- és kültéren is egyaránt kialakulhatnak, elég egy apró figyelmetlenség, de sok esetben a lefolyó rossz felépítése a bűnös, és hiába minden elővigyázatosság. Ahhoz, hogy a beltéri dugulásokat hatékonyan eltudjuk kerülni, érdemes tudni, hogy azok a legtöbb esetben a WC-ben szoktak jelentkezni.

A WC duguláselhárítás munkálatai nem egyszerűek, de sokszor mégis egy kis ügyeskedéssel megoldhatóak. A WC csésze nem dugul el egyszerűen magától, ha csak nem harminc éves, elvízkövesedett, avagy a garat belső átmérője is jelentősen leszűkült. A WC-nél soha nem érdemes spórolni a vízzel, ugyanis a kis vízhozamú, ezáltal pedig gyenge átöblítő képességű szelepek legnagyobb problémája, hogy a szennyvizet csak leviszik, de nem mossák le.

WC duguláselhárítás

WC duguláselhárítás

A WC duguláselhárítás megelőzés érdekében ügyelni kell arra, hogy ne essen bele illatosító, egy komplett tekercs WC papír, vagy egyéb idegen tárgyak, melyek nem tudnak felbomlani és ezáltal pedig a dugulás fő okozói lesznek.

A WC sok bosszúságot okozhat, de a mosogatók vezetékeinek duguláselhárítása is gyakori. Tudni kell például azt, hogy a mosogatók dugulását legtöbbször az indokolatlanul sok mosogatószer használata okozza és a meleg víz spórolás.