A vitaminok, melyek a szépségünkért felelősek

Arra sajnos sokkal könnyebben rájöhettünk, hogy mik azok melyek károsan hatnak a szépségünkre, hiszen rögtön kiütköznek, ha nem jól járunk el. Ide sorolható a túl sok édesség, túl sós ételek, az éjjeli virrasztás, a dohányzás, illetve a túl kevés vízfogyasztás stb.

Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a legjobbnak hirdetett szépségvitaminok is sok esetben semmit se érnek, hiszen az igazán értékes alapanyagokat csak mutatóban látták. Ám mi most bemutatunk pár szépségvitamint, melyek garantált eredményeket biztosítanak a szépüli vágyók részére. Ráadásul ezek viszonylag olcsón bármelyik drogériában beszerezhetőek. Az első ilyen vitamin melyet be szeretnénk mutatni, a Biotin, amely nem más, mint B7-vitamin. Ez a vitamin pedig a haj és a bőrvédő hatásáról híres. Továbbá a B7-vitamin segíti a sejtek termelődését, és lebontja a zsírokat, illetve a fehérjéket. Amennyiben nagyon súlyos vitaminhiánnyal rendelkezünk, akkor sajnos a hatása elenyésző lehet. A következő vitamin, amely legtöbb arcápoló krémben megtalálható az E-vitamin.

B7 vitamin

B7 vitamin

Ez E vitamin nagyon fontos összetevőnek számít, és a legtöbb szépségápoló termékben megtalálható, ám sokszor a várt eredmény elmarad, ugyanis minimális arányban lelhető fel egyes termékekben. Az E-vitaminban található antioxidánsok jótékony hatással vannak a bőrre, ezért a rendszeres használata nagyban elősegíti a ráncok kisimulását, illetve megakadályozza azok kialakulását. A következő vitamin, nem más, mint az A-vitamin, melyet nagyon sokan kedvelnek a benne található Retinolt miatt, amely fiatalító hatása rendelkezik. Amennyiben szeretnénk megőrizni a fiatalságunkat, akkor valóban erre a vitaminra lesz szükségünk, ugyanis tényleg ez a legjobb öregedés gátló, amely segíti a sejtek megújulását.