A virágzó kert szépségei

A kert kialakítása során, mindenki figyelembe veszi, hogy miben is szeretne gyönyörködni az év folyamán. Sokan szeretnék kertjüket mindig virágos bokrokkal és fákkal beborítva látni, melyek nem igényelnek nagy gondozást, mégis szebbé varázsolják a mindennapjaikat.

Tavasszal az egyik kerti szépség a magnóliafa. Körülbelül nyolcvan alfaja ismert, melyek csodás színekben és formákban érhetőek el. Választhatjuk feketés színben, pirosban, rózsaszínben, fehérben vagy sárgában is. Gyönyörködtetően hat a kert esztétikájára, minden évben örömet tud okozni, mikor megjeleníti első virágait. A tavaszi kert másik elhanyagolhatatlan virágzó bokrai közé tartozik az aranyfa. Ez kisebb aranysárga virágokat hoz, Húsvétkor sokan tesznek belőle a barka mellé, és ezzel bearanyozzák a húsvéti díszítést, mivel látványosak és illatosak is egyben. A rózsás szilvarózsa is nagyon kedvelt tavasszal. Ez a díszcserje egy rózsaszín virágú babarózsa. Telt virágaival, az egész vesszőt képes beborítani, ami rendkívüli látványosságot kölcsönöz neki. Virágzás után, érdemes a vesszőit visszavágni, hogy a következő évben, ismét burjánzó, gazdag virágzásban legyen részünk.

Virágzó kert

Virágzó kert

Nemcsak tavasszal, de nyáron is gyönyörködhetünk a virágzó cserjékben. Ezekből is ajánlatos a kertünkbe ültetni pár példányt, így ha nem is egész évben, de még a kert használatban van, élvezhetjük a virágdíszeket. Az egyik közkedvelt, és különleges növény a nyári orgona. Ez már számos színben vásárolható, magányosan, illetve csoportba ültetve is, nagyon hangulatos kinézetet kölcsönöz kertünknek. Hosszú hajtásai végén, fürtökben jelennek meg a virágok, melyek kellemes illatokkal vonzzák maguk köré a pillangókat. Bér télen a hajtásai elfagynak, viszont nem kell aggódnunk, hisz ezek a következő évben, tőből újra hajtanak. A másik népszerű növény a rózsa. Ez a legrégebb óta ültetett dísznövény, számos nemesített fajával találkozhatunk, a szivárvány összes színében, formák sokaságával. Nagyon hálás, különösebb igénye nincs. Virágait egész évben hozza, így már tavasztól egészen az ősz végéig gyönyörködhetünk bennük.