A világ legboldogabb országai

142 országot vizsgáltak 89 különböző tényező alapján, majd az eredményekből összeállították a világ legboldogabb országainak listáját. Hogy a rangsorolás a lehető leginkább objektív legyen, figyelembe vették az ott élők egészségi állapotát, a gazdasági viszonyokat, a személyi szabadságot és számos különböző körülményt, melyeken keresztül a boldogság fogalma végül megfoghatóbbá vált.

A világ 10 legboldogabb országa között a 10. helyen szerepel Írország, ahol elsősorban a személyi szabadságot és a biztonságot értékelték magas pontszámmal. A gyönyörű tájairól ismert Svájc a gazdaság és a kormányzat tekintetében az élen végzett, a világ valamennyi országát maga mögé utasítva.

Boldog norvég lányok

Boldog norvég lányok

Hollandia társadalmi tőke tekintetében mondhatja magát vezetőnek, míg Európa 7. legnagyobb országa, Finnország, a lehetőségek, a vállalkozó kedv és a biztonság kategóriában nyújt kiemelkedőt, Kanada pedig a személyi szabadság tekintetében múlta felül a többi országot. Kanadát Izland követi ebben a kategóriában a második helyen, de a kormányzat szempontjából is előkelő helyre rangsorolták.

Ausztráliában az oktatás, az egészségügy és a személyi szabadság a legkiemelkedőbb értékek, melyek hozzájárulhatnak a lakók boldogságához, míg Svédországban a vállalkozó kedv és a lehetőségek miatt lehet jó élni, ugyanezt elmondhatja magáról Dánia is. A világ legboldogabb országának Norvégiát választották meg, mely minden szempontból jó helyezést ért el, különösen a gazdaság és a biztonság kategóriákban. Legalacsonyabb pontszámot a kormányzatára kapott, melyet a 13. helyre soroltak, de 142 ország között nincs ebben semmi szégyellnivaló.